Таен џеб може да се користи како складиште за пари, орнаменти и други работи што би сакал да ги прикријам од туѓи очи. Денес, сосема многу модели на облека, чанти и додатоци обезбедуваат таква опција.

Ако вашите омилени панталони или ранец не се опремени со внатрешен џеб, можете сами да го шиете. Процесот не зазема многу време ако ги следите нашите инструкции.

За назначувањето на таен џеб

Пред долго патување или било кој друг настан кој вклучува транспорт на вредни нешта, прашањето за достапноста на таков "кеш" е особено акутен.

Тајниот џеб е чисто индивидуална и сериозна работа. Факт е дека сите можни тајни места што ги даваат производителите на облека и кеси, одамна им се познати на професионалните џепски крадци и доаѓаат со нешто кардинално ново, е доста тешко. Направете џеб-невидлив со свои раце - многу посигурен.

Изборот на одредено место за складирање на вредности зависи од личните фактори и можности:

 • Достапност На парите на патувањето треба да има апсолутно удобен пристап, патникот треба да има можност да заработи пари или да се осигура дека тие се достапни во секое време и насекаде;
 • Ненаметлива за арамија или крадец. Некои луѓе самите ги оспоруваат напаѓачите со прикажување на вредни работи, држејќи ги, на пример, во надворешен џеб на јакна или во отворена торба. Кражбата во таков случај е само прашање на време.

Сепак, тајните тајни во облеката се потребни не само за да се заштитат од губење на вредноста. Во многу случаи, џебовите играат важна функционална улога и лишуваат личност од потребата за трајни торби за носење.

Некои луѓе се прилично удобни за складирање на вредни предмети во одделите за скриена облека кои беа предвидени при планирање на модел, но повеќето луѓе сметаат дека овој метод е неверодостоен и претпочитаат сами да ги лажат сличните џебови. Покрај тоа, овој процес не бара посебни вештини и не зазема многу време.

Како да шиете таен џеб во облеката

Најлесен начин да се направи таен џеб во панталоните или јакната е да го шие:

 1. Стартувајте рабовите на полиците, оставете ги во џебовите несакани;
 2. Прицврстете ги џебовите од крпа во близина на страничниот слој;
 3. Покријте ги страничните полици со џепна крпа. Поставете ја настрана за половина сантиметар;
 4. Ставете ги душеците на џебовите до центарот на полиците, внимателно израмнете. Доколку е потребно, може да се фиксира со игли;
 5. Порамнете и врзете по должината на работ, оставајќи залихи од 1 сантиметар;
 6. Исечете ги деловите со машински споеви со минимална близина на рабовите на полиците.

Ако сакате, гранката може да се обезбеди со заклучување.

Ако облеката е поставена, нема потреба да се справи со завршните џебови.

Обработката на таен џеб во производи без поставата се врши во согласност со сериозните барања за квалитетот на фирмверот не само на предната страна, туку и на отворено, бидејќи во еднослојна светлина, сите дефекти ќе бидат особено забележливи.

Прво, сите делови мора да се сечат или да се кроче. Второ, не треба да се заборави точноста на двете надворешни и внатрешни страни. Покрај тоа, не треба да има забележителни влошки, инаку ќе го расипе изгледот на производот и ќе му даде глупав изглед.

При изборот на ткаенина за таен џеб, треба да земете во предвид неколку карактеристики:

 • Густина на ткаенината. За носење во џеб, клучните бендови или неколку монети е подобро прилагоден за да се спаси или лен, за снопови е совршено прикладна синтетика или памук;
 • Големината на парче материја. Компактниот паметен телефон или кредитна картичка значително ќе го одложи ткаенината и ќе го оштети изгледот на производот, ако просторот за складирање далеку ја надминува нејзината големина.

Како да направите таен џеб во торба или во ранец

Ако сакате да шиете таен џеб на обвивката на торбата, подобро е да ја направите белешка. Во овој случај, тоа ќе трае подолго, особено ако поставата на торбата е тенка и тесна.

Алгоритмот е прилично едноставен:

 1. Означете го местото каде што се планира џебот и зашијте ја една од страните на замокот во ова подрачје;
 2. На вториот дел од бравата, со искрена страна, прикачете крпа во џебот и зашипете ја на подлогата на бравата.

За слична шема можете да направите џеб од ѓердан во ранец:

 • Додајте го делот за обложување на надворешната страна на ранецот. Завртете со столпчиња;
 • Означете го местото на планираниот влез во џебот и испржете го по периметарот;
 • Во центарот, пресечете ја линијата на дупката, извртувајте ја превртената обвивка, превртена;
 • Од внатре во областа на дупката да се закачи зацврстувач и да се поправи својата позиција со шноли;
 • Од надвор, направи двоен ред со густи нишки. Ако квалитетот на ткаенината на подлогата остава многу да се посака, под џебовите за шиење можете да ставите ленти со густа ткаенина или флизелин;
 • Излезените краеви на бравата треба да се исечат и да се затворат со триаголници од кожа или ткаенина со цел да се поправи одење на "јазикот" за да не лета од забите.

Според истиот принцип, можете да направите таен џеб на задниот дел од ранецот, само во првиот чекор, дел од подлогата мора да се нанесе на предниот дел на производот.

Тајниот џеб, изграден во задниот дел од ранецот, е загарантиран да го заштити својот сопственик од ризикот од кражба на вредни лични предмети.

Таен џеб за zanachki

Често, на прашањето "Како да се скрие zanachku?" Се појавува кај мажи кои најчесто се целосно лишени од вештини за шиење и везани работи. Излези од ситуацијата на следниов начин:

 • Користете вратоврска како таен џеб. Двата краја се обично отворени, па рамни предмети, како што се сметките, можат да бидат скриени таму без проблеми. За сигурноста на прилогот може да се фиксира со клип или неколку конци, формирајќи еден вид џеб.
 • Потешката варијанта на џебовите-невидливи може да послужи како под-братучеди, кои блеснаа одделение за складирање на пари.
 • Добар начин да се сокријат вредни работи, исто така, може да биде појас со таен џеб за пари. Тоа ќе биде тешко да се шие или да се насочите веќе постоечки гардероба објект за почетник кој не поседува технички вештини и специјална опрема. Сепак, нема да има проблем да купите сличен производ во продавницата за патниците.

И покрај фактот дека секој ден човечките суштества измислуваат нови и нови уреди кои го поедноставуваат животот, тајните џебови што се користат за заштита на пари не губат важност. Ова е одличен начин за чување, што ви овозможува да ги чувате вредностите во директна лична пристапност и невидливост за очите на трети лица, а различни опции за правење такви места за криење им овозможуваат на секој да земе персонализиран начин на користење на овој метод.