Зошто луѓето имаат среќа да работат и секогаш имаат пари, додека други целиот живот се жалат на недостаток на пари, неправда на властите, недостаток на перспективи во кариерата? Точните причини за неуспехот на животот може да се најдат со помош на добар психолог или вистински психички. Но, луѓето можат да си помогнат самите - само треба да одберете начин да привлечете среќа во работата.

Промена на фреквенцијата на моќност

Пред да се обидете да направите практична работа за промена на ситуацијата, треба да разберете: парите ги сакаат оние што ги сакаат и не одат во рацете на мрачните песимисти.

Така успехот зависи од неколку фактори:

 • намерата да се добие добра работа (или да се променат условите);
 • самодоверба;
 • напуштање на негативните инсталации и замена на нив со позитивни.

Факт е дека кога едно лице живее на бран на позитивни, тогаш фреквенцијата на нејзините енергетски вибрации е фундаментално различна од онаа што е карактеристика на негативно-ориентирана личност.

Со други зборови, таа емитира позитивна енергија во просторот, а со тоа привлекува уште повеќе среќа на себе. И, напротив. Ова е законот на универзумот, за кој знаеја нашите предци. Не е случајно дека толку многу нарачки се поврзани со темата на неволја ("Проблемот е дојден - ја отвори портата", "Проблемот на проблеми ги повикува" и сл.).

Изберете начин да се донесе добра среќа на работа

Сериозно заинтересиран за тоа како да привлече работа и пари, треба да го изберете вашиот начин на преговарање со универзумот. Постојат неколку методи кои работат поинаку. Некој го гледа светот низ очите, некој преку гласина, а некој е важен допир и воопшто материјалната страна на животот.

Затоа постојат неколку начини да ја добиете вашата работа и пари:

 • визуелизација;
 • Фенг шуи;
 • нарачување и мантра;
 • ритуали и симболични дејства.

Секој од овие методи е доста работен, но без соодветно расположение нема да работи.

Метод на визуелизација

Овој метод се базира на фактот дека нашата потсвеста е способна за согледување на живописни јасни слики и позитивни мои форми. Тоа е, за да се промени нешто во вашиот живот, треба да се создаде одредена слика на посакуваното во материјалниот свет, секогаш да го има пред очите или со себе и да се однесува како да саканиот веќе постои.

На пример, ако сонувате да работите во голема осигурителна компанија, на високо платени пост, можете да го направите следново:

 • анализира кои области на работа сте привлечени од осигурителната компанија и какви бенефиции ќе ви дадат позиција;
 • напишете ја биографијата како да сте ја примиле претходната покана;
 • Размислете за најмалите нијанси на идната работа, внесете ги во договор за вработување, наведувајќи ги, на пример, не само големината на платите, туку и висината на социјалниот пакет, висината на бонусот итн.
 • Замислете дека среќата се насмевна, ја презедовте оваа работа, почувствувате што се чувствувате (радост, задоволство, мир, среќа). Неопходно е да се обидете да го направите телото, исто така, да реагира на вашите чувства, на пример, со топлина, истурање на градите, или пријатни чувства во стомакот, срце.

Останува да го потпише договорот, да го превртиш и да го носиш постојано со тебе (џебна костум, торба) или да го чуваш на видно место. Методот на визуелизација е еден од најефективните. Тоа навистина помага да се разбере како да се добие добра работа и пари, и затоа вреди да потроши време на пишаниот дел од работата.

Дополнително, можете да креирате картичка со желба со лепење на вашата слика, слики, слики од пари, па дури и мали предмети кои го симболизираат саканото работно место на парче хартија. Вие само треба да висат мапа и да се погледне во него почесто. Остатокот ќе ја направи потсвеста со позитивната енергија на универзумот.

Како да заработите повеќе пари

Да претпоставиме дека веќе постои работа во некоја личност и таа е сосема задоволна со неа. Но пари ...

Би сакал да добијам повеќе. Не одложувајте каде што шефовите ќе најдат пари за да ги зголемат платите. Ова не е ваш проблем.

Не ја убедувајте главата дека бремените жени можат да бидат вклучени во работата и да платат за тоа пристојна награда. Само делувај.

Фенг шуи

Ориенталната доктрина за усогласување на просторот на дома или на јавни места се смета за еден од најмоќните начини за привлекување на пари, здравје и успех во вашиот живот.

Еве што можете да направите:

 • формирана во северниот сектор на станбени предмети кои го симболизираат успехот, кариерата и парите. Како по правило, тоа е желка (небесна заштита, мудрост, поддршка), жаба која има паричка во устата, огледални површини, кристални сфери;
 • зајакнување на позитивната енергија метални или стакло фигури. Можно е, на пример, да се стави стаклена пирамида на десктопот, и да се стави пари под него - со една сметка или паричка. Важно: обликот на предметите треба да биде круг, без груби, остри рабови, за да не се исплаши среќата;
 • водата се смета за моќен симбол на благосостојбата на пари, бидејќи е поврзан со бесконечен прилив на пари. Затоа, можно е да се зајакне секторот на кариера со фонтана, аквариум со златна риба или едноставно да висат слики со слика на водни елементи.

Како да добиете успех во работата, ако сте најдобриот одговор на звуците? Ако условите дозволуваат, тогаш во зоната на слава и кариера можете да ја користите ветерната музика. Таа ќе привлече позитивна енергија, со среќа. Друга опција е да слушате мантри.

Нарачки и мантри

Лингвистичките формули се еден од најразбирливите начини за човекот да пренесува и да ги согледува информациите. Кога формулираме јасна идеја, нашата потсвесност го гледа ова како директен водич за акција, расположение за успех. Тоа е причината зошто толку силно верување во силата на народните наредби. Тие навистина работат, и секој заинтересиран човек може да го користи ова знаење денес.

Како да привлечете добра работа и пари на овој начин? Едноставно: да добиете било кој извор на информации (книги, специјализирани интернет-ресурси итн.), Да го пронајдете посакуваниот редослед, да го читате дневно неколку последователни дена. Типично, промените започнуваат веднаш: парите доаѓаат, има предлози за работа.

Слично на тоа, можете да работите со мантри - тоа е, фрази кои произлегуваат од хинду-светите текстови. Се верува дека збир на звуци во мантрата е жалба до одредена божество. За да привлечете пари, потребни се мантри на Кришна Гајатри, Лакшми Гајатри. Не е неопходно да се читаат самостојно. Денес е лесно да се најдат мантри, а потоа ги слушаат 3-4 пати на ден.

Ритуали и симболични дејства

Јасен ритуал, направен во соодветно време, исто така се однесува на ефективни начини на работа со потсвеста. Како да привлечете добри пари и успех на овој начин, одличните психолози знаат психики. Потребно е да се активира човечката витална енергија, да се исчисти животната средина од негативни информации, да се создаде нов модел на однесување.

Во пракса, ова значи дека треба да го заземете станот со запалена свеќа, читајќи молитви. Потоа напишете го листот на хартијата на вашата желба, закачете го белешката, запечатете го со стопен восок од запалена црква свеќа (ова треба да биде друга свеќа, а не оној што беше искористен за чистење на просторот).

Друг ритуал ќе ви помогне ако не сте секогаш задоволни со работата. Како да привлечеш среќа?

 • Земете 9 монети
 • Размислете за секоја од вашите зборови што го одразуваат посакуваното (богатство, среќа, среќа, помош, сила, успех, здравје, енергија, пари),
 • Ставете го во стаклена тегла и ставете го веднаш до дрвото на пари,
 • Секоја среда ги собереш монетите, пишувајќи ги нивните "имиња", привлекувајќи пари.

За да привлечете пари, успех, среќа може да биде на своја. Едноставно изберете го начинот на кој се согласува со вашата желба и одржува позитивно расположение.