Менувањето на местото на работа и запознавањето на новиот тим е голем стрес за повеќето луѓе. Ова е апсолутно нормално, бидејќи мора да се прилагоди на новите правила, луѓе, одговорности, услови. Најголемо внимание се посветува на меѓучовечките односи овде. Има луѓе кои лесно го менуваат местото на живеење, работата, вообичаениот круг на луѓе, тие се отворени за промена и лесно наоѓаат место во нов колектив. Постои спротивна група на луѓе кои се тешки за перцепцијата на секоја промена во животот, вклучувајќи комуникација со нови луѓе. Адаптација во нов тим се случува во просек за два месеци. Во овој период, ќе знаете повеќе за новите луѓе, нивната природа, вработените, пак, ќе сфатат дека сте човечко суштество. Да се ​​обидеме да разбереме како да се приклучиме на новиот тим.

Неколку совети за тоа како да се дружите со нов тим

За почеток, важно е да се разбере дека новиот тим е ист народ како тебе, само со свои особености и корпоративни традиции. Тоа е причината зошто во прв пат вреди да се погледне тесно на корпоративните карактеристики и традиции. Впрочем, често, во секој тим има свој стил на домашно однесување. За прв пат, вреди да се земе позицијата на набљудувач за брзо да се разбере ситуацијата и карактеристиките на тимот.

За да започнете со тоа, веднаш треба да ги истражите сите имиња на колегите, тоа ќе ги вклучи во комуникацијата и ќе ви помогне брзо да навикнете.

Исто така вреди да се грижи за изгледот, вклучувајќи ја и чистата и стилска гардероба. Секој знае дека "се среќаваат на облека, но тие се поврзани со умот". Покрај тоа, стилски изглед ќе ве инспирира со доверба.

Не плашете се да поставувате прашања. Ова, се разбира, не е лично, но оние прашања кои ќе ви помогнат брзо ќе се вклучат во работниот тек и тимот. Секој тим секогаш ќе има добри, чувствителни луѓе кои со задоволство ќе ви помогнат. Стапот не е достоен за врвот, инаку може да се докаже дека е премногу опсесивен.

За прв пат, исто така е несакано да се одбијат предлозите на колегите да одат некаде, да прескокнат корпоративни партии. На крајот на краиштата, неформалната атмосфера ги поврзува луѓето. Би било убаво ако самиот би иницирал неформален состанок и да се одмори надвор од работното место.

Но, исто така треба да се потсетиме дека на прво место е неопходно да се чуваме од прекумерна отвореност со другари. Со цел целосно да го отвориш прво лице, треба да го дознаеш неговиот лик, така што во иднина твоето откровение не игра лоша шега. Ова исто така важи и за озборувања, пазете се од учеството, а посебно за нивниот иницијатор.

Што треба да се стори за да не станеме непријателски


Вреди да внимателно разгледате ги вашите одговорности и јасно да се придржувате до нив. Овој важен аспект, исто така, влијае на односот кон вас во тимот.

За прв пат, важно е да ги задржите своите емоции и да не го покажете вашиот карактер. Инаку, долго време може да ви докаже како хистерична личност. Обидете се да постапувате со сето она што се случува спокојно.

Обидете се да ги третирате сите љубезно. Одамна е познато дека позитивните и добротворните луѓе се привлечени кон комуникацијата.

Разговаравме за тоа како да се приклучиме на тимот, но постојат аспекти кои едноставно не можат да се толерираат. Значи, за да не се докажеш силен и тежок човек, во никој случај не можеш да претпоставиш такви работи:


извика што не се случи

навреди на шеги

да се жалат на шефовите, а уште повеќе да пишуваат репортажи

отворена љубомора

се одмазди

ткаат интриги

да привлече општо внимание

предизвикува конфликти

флертуваат со колегите, а уште повеќе со претпоставените

да кажам лоши работи за поранешни вработени и за труд

Тоа е веројатно сите главни совети за тоа како да се дружите со новиот тим. Сите промени во животот се начин на нешто ново, непознато и интересно. Нашиот живот треба да се промени, а новиот тим може да ви даде повеќе отколку што очекувате.