Џемпер - универзална работа во женските гардероби, и кај мажите. Ова е пријатна и топла облека што е достапна за секој човек. И додека изборот на џемпер не е толку тешко како совршени фармерки или атрактивен фустан, сепак треба да ги знаете главните карактеристики на купувањето на таква облека.

Избор на џемпери според видот на обликот

Најдобро е да одбереш џемпер за карактеристиките на фигурата, тогаш нешто ќе седи хармонично и удобно. Како што знаете, постојат пет главни типови фигури, од кои секоја има свои предности и недостатоци.

Вистинскиот избор на џемпер ќе ви помогне да ги скриете сите недостатоци и да ги нагласите предностите на фигурата, па затоа мора да одите умно за да купите. Моделот кој идеално седи на девојка со фигура "песочен часовник" може да биде смешно и несоодветно да се погледне во "триаголник" од девојка.

Слика "круг"

За жените со ваква фигура кога избирате џемпер, важно е да ги нагласите хармоничните нозе и раце, но во исто време да го скриете и широк појас. Затоа, главната карактеристика на облеката треба да биде должината - не повисока од линијата на колкот. Визуелно ја извлекува формата и го отстранува акцентот од желудникот.

Џемперот на еластичниот бенд постојано ќе отскокнува нагоре, со што телото ќе биде уште позакругно, па затоа најдобро е да изберете јакна со патент или копчиња со слободен долен раб. Најдобра опција е кардиган со средна должина што може да се носи на врвот на тенка блуза или врвот.

Што се однесува до бојата - подобро е да се избере една боја јакна без цртежи и повеќе натписи. Исто така е пожелно оваа гардероба не треба да биде голем пакет, без значителна количина плетенка, ткаат и аран. Таквите елементи визуелно го прошируваат производот.

Слика "триаголник"

Тесни тенки рамења, забележителен половината и широк колковите се еден од најчестите типови женски фигури. Таа сè уште носи поинакво име - "круша". И покрај тоа што телото често изгледа хармонично, со помош на облека можете да се обидете да го поместите акцентот на горниот дел.

Рамената и градите треба да се одделат со длабок пресек. Покрај тоа, можете да купите џемпер со светла боја или со необичен модел за да привлечете внимание кон горниот дел од телото. Пожелно е џемпер да не е премногу тесна, бидејќи на врвот може и треба да се создаде дополнителен волумен за да се компензира за широкиот долен дел.

Должината на џемперот треба да биде над линијата на колкот. До денес, светлата кошули се многу популарни - кратки блузи со еластична лента на долниот раб. Оваа верзија најдобро одговара на триаголниот облик на сликата.

Слика "превртен триаголник"

И покрај карактеристиките на овој тип фигури - широки рамења и тесни бутови, подигањето џемпер за такви девојки е многу полесно отколку другите.

Повеќето слободни и обемни џемпери го кријат широкиот горен дел од багажникот. Главниот услов за џемпер е должина, мора да биде под половината, по можност до средината на бутот.

Девојките со облик на превртен триаголник можат да изберат каква било боја на џемпер - светла, со отпечатоци, со комбинација на многу нијанси на предиво и со големи модели на плетенки. Единственото ограничување е широк или триаголен отсечен џемпер. Најдобро е да имате класична полукружна форма, нагласувајќи го деколтето.

Слика

Најмногу хармоничен и привлечен во очите на другите е волшебникот на изразените гради, заоблени колкови и тесен појас.

Таквите девојки можат да носат речиси секоја облека и тој ќе ги нагласи атрактивните карактеристики на нивната фигура. Дури и топол дебел џемпер нема да се расипат и не можат да ги скријат придобивките, иако големиот пакет е уште подобро за другите девојки.

Најдобрата опција за "песочен часовник" е камуфлажниот држач. Ако изберете монотонска верзија, можете да ја додадете со наметка или болеро. Шарени и светли блузи се атрактивни сами по себе, дури не се потребни за дополнување. Таквиот џемпер ќе нагласи девојка со бројка "песочен часовник" и привлече внимание на сите околу него.

Слика "правоаголник"

Сопствениците на прави линии во фигурата и со иста големина на горните и долните делови на телото можат безбедно да купат обемни, па дури и малку широки џемпери.

Но, таквата форма на актовка може да се комбинира само со тесни фармерки или здолништа, кои ја нагласуваат хармонијата на нозете.

Ако одберете монотоно џемпер или гајба, можете да користите појас за да го потенцирате половината или акцентот за акцент на градите. Девојките со форма на "правоаголник" ќе ги соберат блузите со длабок или асиметричен деколте.

Без оглед на кои модни трендови постојат, важно е секогаш да се фокусирате на сопствените особености и придобивки. Многу повеќе девојка не е Сербсена со познатиот бренд на облека, туку со работи кои хармонично се комбинираат едни со други и им носат задоволство на сопственикот. Дури и кога станува збор за такво парче гардероба како џемпер за студената сезона.