Секое лице барем еднаш во својот живот се соочи со состојбата на вработување, без оглед дали станува збор за прво или второ место за вработување. Првото интервју е познаник на жалителот со компанијата или организацијата што сака да ја добие. Ова е еден вид на увид кога треба да се покажете и како сите со кои треба да разговарате. Не е тешко да се направи интервју за работа како што изгледа на прв поглед.

Постојат неколку основни правила кои треба да се имаат на ум кога се интервјуираат. Впрочем, од овој разговор може многу да зависи, имено, иднината на оваа личност. Може да биде краток и да заврши за 10 минути, и може да потрае неколку чекори и да потрае неколку дена. Во секој случај, треба јасно да ја разберете целта на овој состанок и да се подготвите за тоа, тогаш ќе успее да добие интервју и да го посакате.

Како да се погледне интервју за да се направи вистинскиот впечаток?

Секој знае велејќи дека "се среќаваат на облека". Затоа, изборот на работи кои треба да ги ставите на состанокот со потенцијалниот работодавач треба да се третираат одговорно. За правилно интервју, важно е да се разбере обемот на компанијата и да се изберат соодветни работи. Банкари, наставници и администратори на системот - секоја од овие професии вклучува одреден кодекс на облекување или негово отсуство. Затоа, кога облекувате за интервју, треба да ја замислите атмосферата и предвидливите правила за облека и да ја одберете вистинската облека.

За работодавачот, изгледот на апликантот игра важна улога, бидејќи првиот впечаток никогаш нема да може да го направи по втор пат.

Особеноста, недостатокот на стил, премногу светла и директна облека, очигледна несовпаѓање меѓу положбата што ја тврди една личност, сите овие фактори можат да влијаат на исходот од состанокот.

Да се ​​биде успешен во интервјуто, не е неопходно да се биде гуру на стил и да се разбере модерен начин, но важно е да се погледне уредно и хармонично.

Друг интересен аспект при изборот на облека за првиот состанок со работодавачот е преовладувачката боја. Ако персоналот оддел на компанијата вработува професионалци на нивниот бизнис, а потоа само со боја работи, тие може да се каже многу за карактерот и расположението на жалителот. Во зависност од вредноста на бојата во облеката, можете да се обидете да создадете одреден впечаток за себе:

  • црно - ја симболизира строгоста, едноставноста, елеганцијата и песимизмот, па вреди да се дозираат црни нешта, разредувајќи ги со нешто поизразено;
  • бело - зборува за збир и уредност, особено ако е добро комбинирано со други бои;
  • црвено-агресивен и сигурен дека предизвикува бран на отпор и отфрлање на соговорникот;
  • жолта - светла и радосна, но симболизира млади и недоверба;
  • зелена - мирна, избалансирана и укажува на благотворност;
  • сина - боја на стабилност и скромност, зборува за сериозна намера и лојалност;
  • беж или крем - симбол на софистицираност и скромност.

Со избирање на неколку работи од вашата гардероба што се вклопуваат едни со други, мирни бои и нијанси, можете веднаш, на прв поглед, да му кажете многу за себе на идниот работодавач.

Што да се каже за да направите добар впечаток?

Пред да заминете во компанија каде што сакате да работите, многумина го поставуваат прашањето како да направат интервју кога вработувате да уживате и да оставате пријатен впечаток за себе. А внимателен и добро разгледан избор на облека не е доволно, бидејќи секој знае дека "тие се гледаат".

Што да се каже и како правилно да се одговори на прашањето не е лесна задача, но тоа е доста моќно ако се подготвите за состанок. За да дознаете повеќе информации за натпреварувачот, членовите на персоналот или самиот претпоставен, во повеќето случаи бараат стандардни прашања. Најчести меѓу нив се:

Што знаете за нашата компанија? - едноставен тест за љубопитност и интерес, па вреди да се бараат информации на Интернет или да се побараат познаници.

Зошто го добивте токму ова образование? - прашање кое брзо ќе го одреди правецот на лицето, зашто, ако сонувал за машинист и бил наместен да работи како старател, малку е веројатно дека тој ќе го одложи долго време.

Наведете ги вашите силни страни и слабости - обичен трик за да се фати лице на лага и нека го открие. Во секој има недостатоци, така што регрутер ретко го задоволува одговорот дека нема слабости во подносителот. Но, со наведување на заслугите, треба да се фокусираме на оние кои се важни за ова работно место.

Зошто отидовте / сакате да ја напуштите претходната работа? - Во врска со ова, работодавецот ретко очекува да ги слушне непријатните факти од животот на жалителот, но се обидува да разбере што е важно за него во процесот на исполнување на неговите должности. Што сакате да правите во слободното време? - Од она што луѓето го трошат своето време и напор, многу може да се каже за неговиот карактер и аспирации. Некој преферира читање книги, риболов и други скокови со падобран и учат да нуркаат.

Разбирање на тоа што работодавачот ќе зборува на состанокот и кои прашања ќе бидат поставени, можете да се подготвите и успешно да одите преку работа со интервју. Најважно во процесот на комуникација е да останете искрени и да го покажете вашиот интерес за работата. Тогаш ќе биде можно да се воспостави контакт и да се демонстрира со најдоброто.

Општи правила на однесување на интервјуто

Има уште неколку важни работи што треба да се имаат на ум со цел средбата со потенцијалниот работодавач да биде успешна за двете страни.

Интервју не може да биде доцна! Ако компанијата е во непозната област на градот, подобро е да оди напред, да добиете насоки, да користите такси услуги. Точноста е важен квалитет, кој мора да обрне внимание на првиот состанок.

Покажувајќи ја својата самодоверба и амбиција, важно е да не се свртиме кон грубоста и самољубието.

Човек не може да лаже, бидејќи добриот работодавци веднаш ќе го забележат, а можноста да се добие посакуваното работно место ќе се спушти на нула.

Не треба да се обидувате да ги задоволи сите и сите, подобро е да се покажете искрено и искрено и да докажете дека не постои подобар кандидат за оваа позиција.

Добивањето на интервјуто и станува член на новиот тим е лесно, знаејќи ги основните правила и карактеристики на првиот состанок. И професионална усогласеност ќе биде уште еден значаен плус, така што раководството на компанијата ќе донесе позитивна одлука.