Пред да продолжите со независно декодирање на соништата, треба да бидете сигурни дека тоа е достојно лекција. Не е тајна дека повеќето од нас не можат да им дадат соодветна вредност на работите што се гледаат во сон, верувајќи дека се бескорисни и немаат никакво значење. Има и мислење дека таквата професија како толкување на соништата не е ништо повеќе од копање во " прашината " на нашето рационално секојдневно размислување, во таков ментален " ѓубре ".

Уште еден сака да постојано чува сон, толкување на соништата што се смета за интересна и здрава окупација што може да ја предвиди иднината.

Ако го признаете постоењето на некое значење во ноќните заблуди, тогаш сте на патот до успех. Но, тука се мистериозните моменти: кој метод е подобро да се протолкува сонот?

Психоаналитички поглед

Сонот одамна е препознаен како комплетен производ на менталната активност, а неговото објаснување стана своевиден начин за несвесното. Со сето ова, чудни соништа се чини дека се подложени на психолошка цензура, што ја искривува основната идеја за сон.

Тоа е преку тоа што ние сме во состојба да се потсетиме само на експлицитната содржина на она што се гледа во сонот, но после сè што останува зад " рамката " и претставува посебна вредност за преведувачот.

Фази и правила за декрипција

  • Првото и трајно правило за толкување на имагинарните "слики" е како што следува: постапката е вид на терапевтска манипулација, која се изведува со цел да се постигне специфичен терапевтски резултат. Ако се занимаваш со дешифрирањето што се гледа во ноќните заблуди за страст кон уметноста или нешто друго, можеш да ја изгубиш психотерапевтската суштина на процесот, па дури и да му наштети на некој човек;
  • Следното правило вели: не можете да се вклучите во толкувањето без присуство на сонувач, бидејќи со устата му звучат сите детали од видените, слободните асоцијации со слики и предмети и други важни фрагменти на спиење. Затоа сите видови на толкувачи во онлајн режим се ништо друго туку неточна интерпретација која може да се опише како непрофесионална и лажна;
  • Еден искусен психоаналитичар кој сака да му помогне на лицето што се повикува на него, нема да се ограничи само на дефиницијата на минатиот пациент, гледајќи ги сликите на сонувачот. Тој дефинитивно ќе го разбере внатрешниот конфликт на пациентот и ќе помогне да се разберат желбите скриени во него.

Толкувањето на сонот не може да се направи без да се соберат сите информации за сонот, и за тоа како му се дава од страна на лицето. И тоа може да биде објективно и субјективно толкување. И само тогаш може да започнете самите декодирање, што ја претставува целата уметност, која бара присуство на вистински мајстор.

Успехот на целиот потфат речиси целосно зависи од искуството и интуицијата на психоаналитичарот, кој може да покаже соодветно ниво на чувствителност на сѐ што се слуша.

За жал, во нашата земја кампањата за психоаналитичарот е само во моментот на екстремна потреба, а луѓето често се свртуваат кон виртуелните толкувачи со надеж дека ќе разберат зошто имале одреден настан, предмет или личност.

Ако сте заинтересирани за оваа тема, задолжително проверете ги најпознатите доверливи и популарни коментатори.

Муслимански преведувач

Исламски сон книга, извонреден за фактот дека толкувањето на соништата во него се одвива според муслиманската религија. Исто така, вреди да се истакне интересниот факт дека сите негови делови се наоѓаат во согласност со нивното верско значење. На пример, толкувањето на една личност се јавува порано од животно, а човек пред жена.

Исламската верзија е преведена од персискиот јазик, а стилот на интерпретација во него е што е можно поблизок до човечкото разбирање и обичната логика. На пример, видениот Циган претставува можност за преживување на измамата, додека змиите и скорпиите ќе ги симболизираат непријателите што се приближуваат.

Со внимателно проучување на исламската варијација на преведувачот ќе биде јасно кој начин на живеење преовладува во муслиманските семејства, бидејќи секое толкување буквално е потопено во духот на исламските народи, нивниот менталитет, политичките и етничките гледишта на светот како целина.

Езотеричен преведувач

Ова е нов, но веќе доста популарен метод на декодирање, кој го измисли филозофот и мистикот Олена Анопова. Во нејзината книга, не само што може да се запознаете со семантичкото оптоварување на езотеричните симболи видени во сон, туку и да го разберете принципот на работа со соништата, да се запознаете со општи совети и препораки. Авторот инсистира на неможноста да научи како да ги разбере сопствените соништа, откривајќи дупка само неколку пати.

Како што сведочи езотеричниот сонет, секое толкување на соништата мора да се одвива на ниво на интуиција, односно разбирање за тоа што лично значи за вас на дадена слика или објект.

Толкувањето на она што го видел во сон во книгата на Нострадамус

Сонот на Нострадамус, кој во неговиот живот беше заинтересиран не само за астрологијата, алхемијата и медицината, туку и за толкувањето на соништата, чија вистина е базирана на напредните расистички способности на научниците и неговите виртуозни астролошки распореди. Оваа книга ќе биде корисна за луѓе со развиени интуитивни способности, уверени дека нивните видливи соништа се пророчки во природата.

Нострадамус имал едно цврсто убедување: човековата визија се родила од многу далечно минато, па затоа биле предодредени да летаат во иста неограничена иднина. Интерпретацијата на соништата во оваа книга не е само симболична, туку и способна да ги третира јавните и личните настани предвидени за многу години што доаѓаат.

Пишувачот бил убеден дека секое лице може да види соништа што имаат нешто заедничко со светските политички или општествени феномени, судбината на цели народи и држави. Токму оваа глобалност ги направи бродовите на Нострадамус навистина уникатни.

Кој од презентираните опции да избере и дали да се справи со толкувањето на ноќните визии воопшто, одлучува само за вас. Само вашата интуиција, вашиот внатрешен свет и светската перцепција ќе ви дадат можност да ги почувствувате вашите соништа и да им дадете реални толкувања. Добар за соништа!