Многу млади луѓе сонуваат за слава и признание од колегите. Особено во помладите години кога слабее влијанието на родителите и одобрувањето на пријателите станува многу поважно од промоцијата на возрасните, девојчињата и момчињата активно ги кршат главите за тоа како да станат позната и успешна личност.

Младата дама размислува за начини да стане познат пејач, а младо момче учи како акорди на гитара, сонувајќи да ја добие славата на Џон Ленон или Владимир Висоцки.

Се чини дека сите животни проблеми ќе исчезнат ако одеднаш на глава ќе има огромен успех меѓу соучениците во училиште или колеџ студенти на универзитетот.

неодамна младите од сите возрасти трошат повеќе и повеќе време на Интернет. Се прават многу напори да се соберат што повеќе пријатели. Во Vkontakte или на соученици.

Впрочем, како сега можете да станете познат на Интернет? Многу едноставно: само треба да објавувате редовно интересни вести и да собирате сакани пријатели и пријатели.

Но, што ако само што почнавте на овој начин и не сте станале популарна личност? Како да се биде, ако во училиште немате многу пријатели, но сепак сакате да станете познат? Ајде да ги разгледаме најмногу победувачките стратегии.

Најди ги твојата кора

Обрни внимание на поп-ѕвезди, кино или музика, луѓе кои се стекнаа со слава во различни полиња. Како се издвојуваат од толпата? Токму во право, секој има посебна карактеристика - силен глас, харизма и начин на правење работи што ја прават една личност уникатна на свој начин.

таквите уметници, музичари и спортисти се привлечени кон другите. Тие сакаат да го имитираат, имаат желба да учат. Размислете за кои уникатни таленти имате.

Можеби пишувате оригинални песни или музика, сакате да пишувате бајки, скијање на вештини или да играте шах совршено?

Размислете за следниве прашања:

  • Кој вид на активност ви носи најголемо задоволство?
  • што е најдобро?
  • Што се разликуваш позитивно од твоите врсници?
  • во која област би сакал да станам познат?
  • Во која област сметате дека би било силно ако вложите доволно напори и да покажете упорност?

Во модерниот век на висока технологија, кога само-едукаторите и програмите за обука се достапни на интернет за многумина, ќе се соочите со зголемена конкуренција. Само кога ќе ја најдете вашата радост и залог за развој на сили, можете да разговарате за потенцијалот да станете ѕвезда.

Не пропуштајте ја вашата шанса

Мора да се сфати дека славата не паѓа од небото. Како по правило, за да станете добро познат блогер во контакт или LJ, познат спортист, актерка или препознатлив телевизиски презентер, треба секој ден да работите сами: на свој јазик, изглед, корпоративен стил.

Барајте каква било можност да се издвоите од толпата, користете шанса да се сретнете со продуценти, филмаџии или други метри во одбраната област.

Немој да мислиш дека седи дома и не правиш ништо, можеш еден ден да се разбудиш со ѕвезда. Тоа не се случи!

Како да станете познат пејач, ако не се запишете во вокални курсеви? Дали ќе добиете интересна улога во филмот, ако дури и не одите во драмското училиште во вашето училиште? Дали е можно да се победи светскиот спортски рекорд ако редовно одите на тренингот?

И како да станете познат музичар, ако задоцниш за средба со потенцијален продуцент? Дали е вистина, одговорот е очигледен? Не чекајте го времето на морето, треба да дејствувате, да преземате мали чекори секој ден за да ги задоволите вашите соништа.

Важно е секогаш да бидете на изглед и чувство на пријатен случај за да нестрплив. Штом шанса да се докаже, се издвојува од сивата маса пад, го зграпчи со две раце, не одлагајте секунда, или вашиот сон ќе остане нереализирана фантазија.

Направи залог за професионализам

Во која сфера не сакавте да добиете слава, знајте: секогаш и насекаде луѓето ги ценат добрите! Откако ќе се одлучите за видот на активност - одлучија да станете еминентен фигурист, уникатен цвеќар или везете најубавите играчки во светот - почнете да се подобрувате во нивниот бизнис.

Не се вклучи во хакерство, не работи како што е. Да, никогаш нема да станете популарен. Дури и ако ќе бидеш тешко и во одреден момент сакаш да исфрлиш сè, нека биде пред очите на сликата за признавање на заслугите и славата.

Ако се стремите кон славна личност со сето свое срце, оваа слика ќе ве поттикне на понатамошна работа, дефинитивно ќе додадете сила.

на пример, сакате да станете познат модел на фотографија. Обрнете внимание на тоа колку повеќе девојки одат на истите училишни модели како вас. Дали сите тие ќе станат познати по неколку години? Се разбира, не, успехот се постигнува од единици. Зошто некои чекаат заблуда, а други - одлична популарност?

Ако ги погледнете приказните за ѕвездите на шоу-бизнисот, киното или спортот, можете да најдете една заедничка славна функција секој ден во животот, правејќи се што е во нивна моќ за да станат први што ќе ги надминат конкурентите и ќе ги подобрат своите вештини. И дефинитивно ќе излезете ако навистина сакате и не бидете мрзливи.

Немојте да бидете немирни!

Често се случува младите луѓе редовно да ги менуваат своите приоритети и желби. Вчера момчето сакаше да ја подигне фигурата и да пумпа совршен печат, но денес ги напушти часовите во салата и почна да работи на гитара.

Погледни, една недела подоцна, тој остави настрана музички инструмент, проучувајќи само неколку акорди, и веќе размислувал да создаде онлајн компјутерска продавница. Дали неговата идеја ќе излезе, како мислиш?

Со голема веројатност, може да се тврди дека не. На крајот на краиштата, таквото момче е попречено од недостатокот на фокус на која било професија, немир, неможност да се донесе случајот до логичен заклучок. Сакате вашите соништа да се обистини?

Направете го тоа поинаку! Ако сте одбрале еден пат, одете со него до крај. Ако добиете пречка, знаете - ќе има многу повеќе, но првите неуспеси не треба да ги изгубите рацете. Дадени се бариери за да научиме нови и зајакнати карактери.

Колку повеќе пречки сте успешно надминати, толку сте поблиску до успехот. И сите, бидејќи тешкотиите даваат на лицето можност да ги изостри своите вештини, да ја стекне издржливоста и силата на духот.

Се разбира, во одреден момент можете да почувствувате: "не е мое". Не се срамам да ги сменам плановите за иднината, ако сте дошле до ова прашање внимателно, не одлучивте со жешка глава. Наоѓањето е нормално, но стравот од најмала тежина е глупав.

Ајде да резимираме: ако е важно да станеш познат писател, пејач, актерка или женски лекар, како што можеш поинтуитивно да работиш, да работиш на себе:

  • Разбирање на вештините кои им се потребни на професионалните потреби во избраната област;
  • да се развие, пред сè, предностите, но не заборавајте да ги елиминирате празнините;
  • почесто беа во круг на истомисленици, луѓе кои го поддржуваат вашиот сон;
  • користете некоја шанса да се доближите до целта.

Со таков сериозен пристап, успехот е загарантиран! Забавувајте се и верувајте во себе!