Колку пати сме фатени на фактот дека сега треба да имаме емоции, и многу повеќе? Стави солзи, румени го носот, покаже големо разочарување ... И оној на кого оваа игра е наменет, сигурно ќе се помири, удар и сигурно ќе ја исполни нашата желба! Мажите се тврдоглави и дебели, а женските солзи делуваат како вода на леблив леб - излегува пријатен извадок ... И тоа е можно да се остави нешто од оваа трошка!

Солзи да нарачате: манипулација или невина игра?

Некој ќе рече дека не е добро манипулирање со мажи со лажни солзи. Но, ова ќе биде пристрасно: човечките односи не се толку едноставни колку што изгледа. Ние манипулираме и манипулираме со нас - речиси постојано.

Дури и букет, презентиран од еден човек, исто така е, во извесна смисла, манипулација со женските чувства. Не е неопходно да се биде наивен и да се мисли дека романтичните односи се целина искреност.

Женски солзи по природа се специјално дизајнирани со цел поефективно да градат врски со спротивниот пол. Колку ситуации им треба толку многу! Поттикнете, притиснете за акција, испратете ја саканата песна, посакувајте се за себе или за децата.

Но, секогаш мора да се запамети дека женските солзи се дијаманти, и не можете да ги потрошите во право и лево!

Крик секој пат кога ќе посакате нови чевли - најсигурен начин да го загубите вашиот љубовник засекогаш и да заработите репутација како меркантилна хистерична. Затоа, да се ослободат од солзите мудро е мудро, интелигентно и да се користи само во екстремен случај. Размислете неколку пати пред манипулирање на лице на овој начин. Сепак, само во случај да вреди да се научи!

Неколку трикови кои предизвикуваат солзи

Значи, многу е потребно да плачеш, а немаш доволно емоции. Дали по природа не си самиот себеси, но има ситуација кога навистина треба да плачете специјално.

Што да направите за ова?

  • Обидете се да споменете нешто многу тажно. Можеби има некои тешки спомени од кои секогаш се обидувавте да се ослободите? Време е да ги извадите од мемориските кутии. Тоа е непријатно, но навистина му е потребно, нели? Можно е дека нема да плаќате специјално, но дури и навистина;
  • Отворете ги очите и обидете се да не трепкате колку што можете. И кога силите ќе исчезнат и вековите се тресат, честопати трепкате често. Осудените верверички на окото ќе почнат да изобилно влажни со влага;
  • Излезете од комплет за прва помош стариот добар виетнамски балзам " Zyrochka " и помајте ги порите. Точно, тогаш треба да размислите како да го објасните остар мирис на ментол што доаѓа од вас. Види, без разлика колку се грижи вашиот соговорник;
  • Запомни го училиштето метод. Како, некогаш сте се преправале дека е ладно да прошетате по лекциите? Потоа снимајте: може да ја исечете крушката, да го притиснете сокот - и во носот, капка по капка. Подмачкајте го сокот под очите. После тоа, нема да можете да гледате на лак долго време, но навистина ќе плачете;
  • Едноставен, но не многу ефикасен метод е сулфацил натриум (обични капки за очи, издадени во било која аптека без рецепт). Ќе има малку солзи, овие капки ќе се вклопат само со цел да се " малку навредени ";
  • Погребајте го носот за себе, или погледнете ги акните. Носот секогаш е црвен;
  • Земете некои актерски способности. Постои таков совет за почетната актерка: онолку колку што можеш, да ги затегнеш гркланите мускули, како и пред зево, и да пееш долга песна! Отпрвин ќе се смееш на себе, но солзите ќе течат рефлексно;
  • И, конечно, не се опива, пие чај со нане, валеријана! Ова ќе предизвика чести проѕевање, а самиот предизвикува солзи. Сè уште можете да плачете, гледајќи во многу здодевниот филм.

Сè е навистина

А сепак, плач е само половина минато. За да го натежите човекот да го " разбере вашиот проблем ", навистина треба да се грижи за неа. Па, што е чувството на шупливи солзи, ако не можете да му дадете трагичен тон на гласот?

Мажите не се глупави. Така да стане актерка за време и да се подготвени за оваа улога како што треба, играјте го весело.

Ако сте навистина лоши и повредени, нема да морате да ги притиснете солзите, да направите грешни прекршоци. Сето ова ќе се случи само по себе. Значи, можеш да се сметаш за среќна личност, ако не ја почувствуваш потребата за овие солзи.