Психијатарите влегоа во животот на просечните граѓани на советскиот простор некаде кон крајот на осумдесеттите години од минатиот век, кога раководството на земјата одеднаш одлучи да ги обнови сите области на животот, вклучувајќи го и менувањето на својот став кон нејасни и мистериозни.

Каде и да одите, таму се појавија психики, ботаџии, волшебници и исцелители. Многу луѓе веќе беа заинтересирани за тоа како да развијат екстрасензорни способности.

Оттогаш се напишани многу книги, снимен е огромен број играни филмови, програми и ТВ-емисии, во кои протагонистите биле глаголи.

Понекогаш ни беа прикажани само неверојатни работи, и тешко дека некој би сакал да ја предвиди иднината и да го прочита минатото на странци.

Веројатно, секој од нас размислуваше како да развие екстрасензорни способности. Ако е така, со цел да се постигне резултат во областа на психички до тој степен што за да може да има вистински психички, неопходно е да се пробате многу напорно.

Интуиција

Да ги совладаат способностите на вистински психички, тоа е до неверојатни пропорции за да ја развијат својата интуиција, која, според експертите, е на раѓање за секого. Сепак, само некои го чуваат пред да порасне.

Не е залудно децата да се идентификуваат со поглед на личноста, без разлика дали е лоша или добра. Уживајте во минатото, можете да се потсетите на вашите чувства за возрасните кои си ги оставија силните емоции.

Често беше невозможно да им објаснам на мене или на родителите зошто овој сосед не ми се допаѓаше. Тие беа неостварливи за умовите на нештата: изглед, гест, изрази на лицето.

Штом детето ја сфати логиката, веднаш штом почнува да се развива во него, психосоцијалната почнува постепено да се еродира, додека довербата во интуицијата на зрелиот човек не оди во "никој".

После тоа, луѓето почнуваат да размислуваат логично, а нивната десна хемисфера на мозокот одговорна за вонредни одлуки, креативен приод и пречувствителност, се развива побавно од левата, е одговорна за логички дејства.

Но, понекогаш, од кое било лице одеднаш се чувствува дека нешто се случува, или луѓето без зборови почнуваат да се разбираат, па дури и некои нејасни совпаѓања кои велат дека шестото сетило е оставлено, но некаде длабоко, под слојот логика

Луѓето танцуваат "пророчки" соништа, се раскажуваат еден со друг, и кога еден настан се случува во реалноста, тие слушаат од пријателите "Вие сте психички!". Ова значи дека секое лице има дар на интуиција, и тоа зависи од секој поединец дали некој сака да го контролира.

Со цел да се зајакне интуицијата и да се разбере како функционира, неопходно е да се работи сам на себе, да се вршат вежби кои можат да ја развијат и десната хемисфера и способности.

Водечка сензација

Како да разберете што сте навистина психички? Прво на сите, треба да се разберете, имено: какво чувство е развиено посилно од другите. Ова може да се направи на следниов начин, треба да се седнете и да го прочитате текстот безбедно:

"Во топол, сончев летен ден, стоите на крајбрежјето. Ги слушате галебите кои викаат над глава. Вашата кожа е топла со зраци со согорување. Под нозете има мек песок. На брегот, бебе шепоти, кој гласно ја нарекува сестрата да ја игра топката.

Топлината почнува да гума, постои чувство на жед. Недалеку е киоск со пијалаци и ладен сладолед, сето ова е пријатно разнесено ладно. Ќе нарачате овошен мраз и ќе почувствувате арома на еден куп бобинки, вкуснете ги вкусните бобинки од малини и јагоди, и на рацете на кул сладолед ".

По ова треба да ги затворите очите и да замислите сè што го читате. По ова треба да ги отворите очите и да одговорите на прашањето: дали ги слушате плачот на галебите и децата, го видоа морето, почувствувале песок или вкус на сладолед, мирисот на сладолед?

Одговорот ќе зависи од тоа кои чувства можат да се засноваат на психичкиот. На пример, ако мислите дека веќе сте слушнале некои информации, тоа значи интуитивни информации што ги добивате од вселената, можете да ги паметите звуците.

Способност да се предвиди

Вештините на психичкиот се базираат на интуиција, а тоа е внатрешната визија и внатрешниот глас. Со цел да ги разбудиме и да ја развиеме нивната интуиција, може да се спроведе обука за шестото чувство. Прво треба да си поставите задача и да се фокусирате на своето внатрешно јас, ментално концентрирање на точката на челото помеѓу твоите очи.

И откако се концентрира, потребно е да се обиде да фати какви било информации, да ги фати сетилата и да открие што ќе бидат?

Треба да започнете да ги предвидувате настаните. Започнете со преземање на позицијата на предмети во вашиот дом. Одговорете на едноставни прашања за домаќинството и кога одговорите на нив ќе се совпаѓаат со очекуваните резултати, можете да им честитате.

Во процесот на редовно вежбање, ќе добивате се повеќе и повеќе натпревари. Логичните мисли ќе им дадат начин на екстрасензорните информации.

Медитација

Друга вежба е медитација - обука, поставување на вашата свест. Седевте поудобно и опуштено, треба да ги затворите очите и да замислите дека сонцето сјае над вашата глава, која полека се спушта и поминува низ телото, почнувајќи од главата и рамената и излегувајќи од прстите, истовремено загревање на сите клетки на телото.

Значи неопходно е да се повторат три пати, ментално цртање фигури, кои минуваат низ телото на сонцето, од 3 до 1. На крајот од вежбата се постигнува целосна релаксација, а по текот на таквите вежби може да се научи да се прилагоди на неговиот внатрешен глас, едноставно сметајќи од три до еден.

Следната вежба ќе биде самото прашање, одговорот на кој ќе можете да дознаете во блиска иднина. За да го направите ова, прво мора да се релаксирате, медитирате и почнувате да поставувате прашања.

После тоа, без обрнувајќи внимание на сè необично во умот, трпеливо очекуваме информации. Резултатот ќе се забрза за време на обуката. Од едноставни прашања со едносложни одговори, може да се пристапи кон посериозни прашања, но по одреден напредок.

Потоа, правејќи обука слична на претходната, комплицирајте ја вашата задача и обидете се да одговорите на сите постоечки проблеми. На пример, можете да поставите прашања: како да не работите или што да направите во ситуација која е особено релевантна.

Запомнете дека, прво, одговорот може да дојде од различни чувства, како што се глас или слика, и второ, фактот дека луѓето ретко се користат како сетила и таа логика е постојано, и затоа треба да им веруваме на нивните чувства пред размислување .

Ако ги следите резултатите од обуката, можете да ги анализирате резултатите и да ги прилагодите плановите, да пресметате кои чувства работат подобро и да видат како напредува прогресивната интуиција.

Прочитавте само неколку примери за тоа како можете да развиете екстрасензорни способности. Како заклучок, би сакал да напоменам дека почетните неуспеси не треба да бидат срамни и присилени да се откажат од обуката.

Чувствата на развиените луѓе не се исти, а фактот дека е даден лесно, други имаат многу време да учат. И добро, ако способностите се наследени и човечки, не е неопходно да се обучи она што е веќе таму.

Ако генетски не поминало од предците, неопходно е да се посвети поголемо внимание на овие вежби, но фактот дека резултатот мора да биде - не постои сомнеж!