Фразата на големиот Коко Шанел дека токму веѓите прават некоја личност, нè тера да гледаме во огледалото и да размислиме дали нивната форма е соодветна на нашиот изглед. Со овој израз, Коко ќе прифати било кој уметник за шминка, точен за веѓите е многу важен, бидејќи нивната форма е во состојба радикално да го смени нашето лице.

Секоја модерна жена, покрај тоа како да ги притисне дополнителните влакна, давајќи совршени облици на овој елемент од својот изглед, исто така, треба да има идеја како правилно да наслика веѓите со молив или други козметички средства.

Зошто молив?

Можете да нацртате веѓите со неколку козметички средства - молив, сенки, боја. Сепак, експертите самите нијанси веѓите го препорачуваат само молив, бидејќи има многу предности. Прво на сите, тоа е можност да се направи шминка потези кои ви дозволуваат да се создаде природни трепки.

Покрај тоа, можете лесно да ги коригирате некои флеки без потреба да ја елиминирате целата козметика на лицето. Поради овие можности, често дури и оние жени кои обично избираат тетоважа или боја, размислуваат да се преселат на молив.

Изберете козметички производ

Ако сакате да знаете како правилно да насликате молив од веѓа, прво мора да изберете квалитетен козметички производ. Купи само она што е наменето за нашата намена, шминка за очи не е погодна, таквите средства се премногу меки.

Се разбира, тешка чувствителна игла е да се олесни веѓите, но изборот на степен на мекост зависи од индивидуалните преференци на секој од нас. Предноста на мекото олово е леснотијата на примена, но таквата шминка може да изгледа премногу светла.

Кога шминката уметници се зборува за тоа како правилно да веѓа молив, тие потсетуваат дека неговата прачка треба да биде добро изостри. Не заборавајте да купите острилка веднаш, но тоа е многу подобро ако станува збор за комплетот.

Исто така, постојат механички моливи, тие се лесни за употреба, но истекуваат побрзо од нивните колеги, кои се изостри. Ако лентата станува премногу мека, што се случува на високи температури во затворен простор, ставете го малку во фрижидер, тогаш ќе биде полесно да го изостри.

Според многу шминка уметници, најзгодно да се користи за решавање на задачата, како правилно да никне веѓа молив, постои алатка со четка на крајот. Таа е наменета за чешлање на косата, исто така, со нејзина помош можете да му дадете на ведра убава форма.

За жал, не сите жени знаат како правилно да привлекуваат веѓи со молив, па во такви случаи дури и најквалитетната козметика нема да донесе позитивни резултати. Главните одлики кои професионалната козметика мора да ги поседува за нашите цели се цврстината на прачката и матноста на неговата боја.

Како да се обои

Ние не секогаш ја правиме бојата на козметичкиот производ правилно, па дури и ако знаеме како правилно да ги привлекуваме веѓите со молив, изборот на молив од погрешен тон ќе ги поништи сите наши напори.

Црната боја не се користи толку често, таа е погодна само за оние дами чија коса е толку темна што дури и имаат сина боја. Вистинските цртежи на професионални шминка уметници препорачуваат напуштање на црно, давајќи предност на темно сива боја.

Ако вашата коса е во палета на бои од кафена до костен, ќе најдете темна костен боја. Бежната и светло сивата лента од козметичкиот производ ќе биде совршен избор за да ги наслика блондите. Сопствена црвена коса е подобро да се користи светло-кафеава лента.

Некои тајни

Откако веќе сте ја избрале алатката за шминка и ја утврдиле формата што ви треба, можете да видите како правилно да ги измиете веѓите со молив.

Можеби ќе ви требаат следниве препораки:

  • Не ги сликајте сите метли од почеток до крај со ист интензитет, прво треба да бидат потемни, на крајот - малку полесни;
  • обидете се да не нацртате една цврста линија, да направите козметички потези, така да додадете изглед на експресивност и природност;
  • кога веќе сте успеале убаво да ги декорирате очните капаци, избришете ја козметиката со четка и исечете ги сите влакна;
  • ако линијата на веѓите е точна, но не постои јасна линија, доволно е едноставно да ги притисне, создавајќи контура;
  • Не правете веѓи подолго отколку што треба да биде, така што само ја нарушувате хармонијата на изгледот.

Следете ги овие едноставни правила, како што се нијансирање веѓите со молив, и ќе имате ненадминат изглед во текот на денот. Ако правилно исцртате веѓите, воопшто не можете и не ги обојувате очите. Оваа карактеристика на шминка беше забележана од Кетрин Денев - легенда за француското кино.

Треба сам да одлучите што е полесно за вас: научете како правилно да ги испечатите веѓите со молив или да ги боите очите. Во секој случај, без оглед на одлуката, мора да се придржувате до сите правила за примена на шминката.