Лин - прилично честа "болест". Секој може да го земе, но од тоа да биде излечен ... Не лек или имунитет ќе помогне да се надмине мрзеливоста. Само самиот човек може да се повлече од овој батак. Бидејќи мрзливоста е неповолна положба. И секој недостаток со леснотија наоѓа оправдување за човечките слабости, предизвикува неверојатни достигнувања и ги уништува прекрасните работи што постојат во секој од нас.

Зошто се појави мрзливоста и апатијата?

Стандардните причини за мрзеливост се неколку:

  • Физиолошки замор;
  • Недостаток на мотивација;
  • Недостаток на волја;
  • Неинтересна работа.

Доброволна мрзеливост

Жените се многу повеќе склони кон депресија и апатија. Лошата емоционална состојба влијае врз пријателството, "се топи" убавината, па дури и косата станува тенка и тенка. Состојбата на апатијата и тажните мисли за себе, нивните неуспеси и безначајното постоење даваат причина, на пример, денес не мијат садови, утре да не ги отстранат креветите итн.

Жените сонуваат дека некој ќе каже неколку тешки зборови и ќе изгуби прекумерна тежина, ќе сака веднаш да се мие, исчисти, да ја врати и изгуби довербата на саканите или саканите. Тоа не е ни сон - тоа е фантазија.

Оди мрзливи

Силните жени најдоа начин да се извлечат од јамата на апатијата и да ја надминат.

Тие се обидуваат:

  • да купи нова облека (тој стимулира на патување до стилист или на фитнес и воопшто - да се донесе во ред);
  • се регистрирате за психоаналитичар;
  • најдете начин да ја надминете мрзеливоста

Сепак, експертите се уверени: изјавите дека мрзливиот човек е роден пред, паѓаат токму на целта. Навистина - генската линија е пропишана во ДНК на некои поединци. И, според тоа, уништувањето во овој случај е бескорисно.

Тогаш, како може да се објасни светло гребло на мрзливи луѓе од детството, а денес тие се успешни и богати?

Борба против мрзливост

За да ја надминете својата инерција и апатија, задачата на секоја мислител.

Тие секогаш "одат" заедно - депресија и мрзеливост. Најлесен и најпристапен начин да се победи долга депресија е тешка физичка активност. На постелнината ќе бидат изложени сите видови бариери и пречки, но не можете да му дадете причина да зборувате, да одите и, на пример, да направите компир.

Никогаш нема да ја надминете состојбата на апатијата ако не ми пречи. Подобро е да ја смените работата отколку да се подигнете секој ден и да одите на неинтересна работа, каде што секој ден е сличен на претходниот.

Надминување на мрзеливоста ќе биде полесно кога ќе ги пронајдете причините за појавата. Ако купот на валкани садови и лен се појави поради долгата стресна ситуација - треба да го преведете духот и да го вратите менталното салдо. Покренувањето може да послужи за одредена цел на личен карактер, преку кој не е штетно да се трошат остатокот од вообичаените и физичките сили.

Ефективни начини да се борите против мрзеливост

За да ја победите апатијата, мрзеливоста и инерцијата, обидете се да не направите ништо воопшто. Не се шегувам Треба да бидете во средината на собата и да не направите ништо. Не дозволувајте да пиете, да јадете, да слушате музика, дури и да мислите! Ништо не може да се направи. Една минута по 10-15 телото не може да издржи и почнува да прави бизнис. Еве еден начин од спротивното.

Обидете се да работите околу 5 минути . Друг начин за надминување на себе е да го ограничите времето. Направете го повеќе елементарен од започнувањето на секој бизнис што ќе трае долго време. Мозокот ја дава командата на лицето кое за 5 минути дефинитивно ќе застане, и не е толку лесно да се запре. Ова ќе биде мала победа во борбата.

Поделете ги големите работи во мали предмети . Големата задача е многу застрашувачка, и почнете со малку полесно. Потоа влече. И тука си малку надминат.

Мора да возите рутина од вас . Човек не може да мисли дека читањето нови мислења, миење садови, јадење храна, одење на храна или гледање вести е важно. Тие се оддалечени од главната цел. Сето ова може да се направи само во време ослободено од главната окупација. Не се хранат мрзеливост, се борат со неа!

Мора да дејствувате директно наутро . Тие велат дека има таканаречени "крави" и "бувови". Последниот цел ден, тие доаѓаат со "ѓубре" и не прават ништо важно. Значи, тука е: работата мора да се научи право наутро. Во спротивно, никогаш нема да ја надминете мрзеливоста, и ќе жалам за "був" во себе.

Дај си награда . Како што знаете, трудот бара надоместок. Значи, треба да се охрабрат. На пример, се покажа дека е дел од дневниот план - јаде нешто сладок и вкусен или само го менува духот од 5-7 минути. Нека биде навика.

Не ги одложува работите за утре . Ова е познато дека е најгружен ден во неделата (по сите, работите се движат постојано кон него "утре!"). Сè што планирате да започнете овде и сега. Дури и ако е премногу доцна, сепак треба да започнете ако сакате да ја надминете вашата апатија. Психолозите веруваат дека е полесно да се заврши од почеток.

Од погоре станува јасно дека никој, дури и најблискиот, нема да ве извлече од стапицата создадена од мрзеливост. Затоа, неопходно е за себе, можеби поради "воени акции", да создаде победнички навики и да стане успешен.