Сонот е еден од најинтересните и неистражени до крајот на феноменот. Некој гледа живописни шарени слики, а некој е црно-бел. Претходно, се веруваше дека соништата - тоа е само релаксирање на мозокот. Сепак, подоцна, истражувачите на Универзитетот во Чикаго откриле дека преку ноќ за неколку минути, спиењето станува активен процес.

Дали некогаш сте слушнале дека можете да управувате со овој процес? Дали мислите дека оваа идеја е фантастична? Не! Излезе дека можете да научите како да управувате со вашите соништа. Како можеш да управуваш со твојот сон? Денес ќе разговараме за тоа.

Контролните соништа се корисни

Да се ​​биде во оваа држава, добиваме многу информации од нашата потсвест. Мозокот ги раздвојува овие информации и се сеќава на корисноста.

Свесни соништа ни овозможуваат да ја посетите насекаде, да ги доживееме таквите моменти кои не можеме да преживееме во реалниот живот. И ова се неограничени можности, бидејќи можеме да работиме на способностите за комуникација со странец или консолидирање на знаењето за возење на автомобил. Сега замислете како да управувате со спиењето.

Може ли ова да се научи?

Како можете да научите да управувате со спиењето? Еве еден водич кој ќе ви помогне:

 • како да спиеш за спиење? Прво треба да се чувствувате во сон. Тоа е, потребно е да се разбудите таму, да се разбере - не спиете;
 • тогаш мора да научите да се концентрирате на предмети или суштества. Штом сликата почнува да се прелева, треба да погледнете друг објект, а потоа повторно да се вратите на оригиналниот предмет. Постепено ќе научите да го фокусирате својот ум;
 • следниот чекор е да се запамети сè. Често, една личност се сеќава дека сфатила нешто, но не може конкретно да каже. Значи, ова треба да се научи;
 • моментот на будење е многу важен. Неопходно е да лежите некое време, да се чувствувате каде сте - на шоуто или на овој делириум;
 • лаптоп Ставете лаптоп или бележник каде што ќе снимате сè што се сеќавате: настани, чувства и емоции;
 • сетете се на вашите чувства во текот на денот и споредете ги со реалноста.

За да управувате со вашите соништа, мора многу да тренирате. Кога ќе научите правилно да ги направите горенаведените вежби, одете на следниот, покомплексен.

Како да управувате со соништата дома

За да научите како навистина да ги користите неограничените можности за кои зборуваме, треба да ги направите следните вежби:

 • Пред да заспиете, прилагодете се на одредена приказна: да го посетите познатото место, на пример;
 • Размислете многу внимателно за она што сакате да го видите, за кого да се сретнете, што треба да биде околу. Колку попрецизно ќе размислите за сè, толку полесно ќе биде за вас;
 • даде инсталација - зошто сакате да ги видите токму овие слики;
 • кога чувствувате дека заспивате, се чувствувате токму таму, а потоа повторете се;
 • По будењето, мора да се сетиме на сè.

Сонот е многу мистериозен феномен. За да му помогнете на некого да управува, треба да работите напорно. Се разбира, тоа нема да излезе за прв пат. Не биди тажен, мора да пробаш повторно и повторно.

Кога вежбите се даваат лесно, можете да пробате друга техника. Тоа е многу посложено од претходниот.

Нејзината суштина е да се промени со силата на волјата што се случува таму. Тоа е, треба да се разбудите, замислете токму она што сакате да го промените и повторно да заспиете. Мора да се вратиш во иста ситуација и да ја промениш.

Борба со стравови

Откако сте ги научиле овие техники, можете да се обидете да се борите со своите стравови. Вие не можете да избегате од стравот. Мора да се соочи со него лице во лице. Погледнете го и запознајте го тоа. Обидете се да разговарате И уште подобро ако се омажиш.

Така можете да се ослободите од вашите фобии:

 • Размислете претходно што сакате да го видите, дадете си фикс;
 • Ако станува страшно, чувствувајте го - тоа не е навистина, и тоа ќе биде полесно за вас;
 • Пронајдете го својот страв цело време, сеќавајќи се дека тоа е фантазија;
 • седи до тебе, се навикнеш, разбираш дека спиеш и можеш да се разбудиш во секој момент;
 • разговарајте и видете како работите ќе продолжат да се развиваат.

Можеби ќе бидеш смешен, и можеби ќе станеш подобри пријатели со твоите стравови. Главната работа е дека ќе престанете да се плашите од нешто, да станете послободни.

Обидете се да научите да слушате соништа

Кога ќе се разбудите, апсолутно не разбирате што и зошто ви се дадени тие слики. Сепак, сето ова е површна анализа. Треба да бидеме подлабоки.

Прво на сите, мислам на слики. Не обидувајте се да притискате сè што сте го виделе во образложението на денот. Кога мислите на ноќни слики, фокусирајте се на внатрешните чувства: каде што за време на вашите спомени се чувствувате топло, и каде е студот и непријатност.

За време на сеќавањата, има сосема неповрзани сеќавања на ноќта. Всушност, врската тука е директна, што е најважно, внимателно слушајте ги вашите мисли. Анализирајте ги вашите чувства, слики и мисли за време на вашите спомени.

Тешко е да се слушате, но постепено ќе научите како да го направите тоа, и ќе ви биде многу полесно да разберете што е вашиот сон.

Сега знаете дали можете да управувате со вашиот сон и како да го направите тоа. Ако сте заинтересирани за оваа идеја, обидете се, можеби тоа ќе стане вашата омилена професија.