Доаѓајќи во нов тим, сите се надеваат дека ќе влезат во пријателски тим и ќе станат дел од едно кохезивно семејство. Но, во реалноста сè не секогаш оди по начинот на кој сакате. Психологијата на односи во тим на работа зависи од многу фактори, бидејќи секој човек е посебна личност, со својот карактер, расположение и став кон светот околу него. Никогаш нема да биде можно да се прилагоди на сите, па затоа не е потребно дури и да насочи сопствена енергија на оваа страна.

Повеќето луѓе се против конфликти, толку многу луѓе се заинтересирани за тоа како да воспостават односи во тимот? Наоѓањето на компромиси и одржување на вашата репутација не е толку тешко како што изгледа. Иако, се разбира, ова ќе бара некои напори. Постојат неколку основни правила и упатства кои ќе ви помогнат да се прилагодите и да воспоставите поддршка во однос на тимот на работа.

Посветен однесување во тимот - како да се препорачате

Новата работа е секогаш поврзана со низа нијанси и карактеристики кои можат да предизвикаат возбуда и стрес. Ќе мораме не само да истражуваме нови одговорности и специфики на работата, туку и да се дружиме со тимот, така што понатамошната работа е удобна и ефективна. За да се изедначи овој процес и побрзо да се адаптира на нови услови, може да се следат едноставните препораки на психолозите:

Главната работа во новиот тим е да побарате повеќе прашања, а помалку да го искажете своето мислење. Дури и ако се чини дека некој процес или задача може да се направи подобро и на свој начин, прво треба да ги разгледате и да разберете зошто тоа е направено така точно.

Важно е да покажете благонаклоност кон новите колеги, но не да се заљубите во нив и да не се обидувате да ги задоволи сите. Останувајќи, ќе излезе да заработи репутација и авторитет, кој на крајот ќе прерасне во почит.

Од првиот ден, важно е да се прекинат обидите на другите да кажат некого за озборување или да се запознаат со грбот на еден од нивните колеги. Некој може да сака сигурно да раскаже за неформалните односи на вработените или за деталите за личниот живот, немојте да се искушувате да го слушате и да учествувате во ширењето на озборувања.

Главниот човек кој треба да се слуша повеќе и повеќе внимателно е директен претпоставен или ментор. Тој е заинтересиран за побрзо учење и помагање да се прилагоди на новата личност, тој ќе стане еден вид диригент и зависи од него дали обучувачот ќе го помине пробниот период.

Прашањето како да се навикнеш на новиот тим не е толку комплицирано и акутно како што изгледа првиот ден на ново место. Иако треба да се прилагодите на период на непријатност и адаптација што ги придружува сите промени во животот. Важно е да се разберат правилата што се усвојуваат во компанијата и да научат како да ги изведат.

Како да се однесуваме во комплексни и конфликтни ситуации

Како да се дружите со тим, наменет за ново место на работа? Но, што ако се појават конфликтни ситуации во текот на работата што бараат многу напор и брзи одлуки? На оваа сметка, исто така, постојат препораки на специјалисти кои можат да помогнат да се разберат односите со колегите и да се излезе од секоја тешка ситуација.

Работа во тим, важно е да се запамети дека секој поединец е индивидуален, има свои навики, животни принципи и поставувања. Покрај тоа, понекогаш причината за потешкотиите е лошото расположение на некого, што беше предизвикано од целосно аутсајдери. Односите во тимот, како и во семејството, бараат постојана анализа, контрола и работа од сите учесници во процесот. Ако постои контроверзност или конфликтна ситуација, важно е да останете смирени и да дејствувате со ограничување на сопствените емоции.

Алгоритмот на однесување во овој случај е едноставен:

  • Не брзајте да извлекувате заклучоци, но внимателно размислете за контроверзната ситуација од различни страни и обидете се да ги разберете мотивите на сите учесници.
  • Анализирајте ги сите фактори кои станаа причини за конфликтот, како и да ги разгледате последиците, чија веројатност е најголема.
  • Во разговорите и дискусиите со колегите за да покаже добронамерност, за да се избегне двојноста на пресудите и да не се дозволи сликата.
  • Ако ситуацијата се чини комплицирана и збунувачка, може да се побара совет од некоја неповрзана партија, како што е колега од друга единица или раководител на поврзана служба.
  • Не учествувајте во креирањето на коалиции и групи, обидувајте се да употребите логични и разумни методи за решавање на ситуацијата.

Одржувањето на смиреност и достоинство ќе ја земе најдобрата положба во секој спор или конфликт, а концентрацијата на работните обврски и сопствената ефикасност, наместо паника и транзиција кон некоја личност, ќе воспостави кредибилитет и репутација во очите на лидерството.

Важни квалитети кои ќе ви помогнат да работите

Карактеристиките на секој човек на различни начини влијаат врз односот со колегите. Некој воздржаност и молчење помага да се заслужи репутација како доверлива и самоуверена личност, и поради тоа, некој не може да воспостави односи со подредените. Постојат важни квалитети кои треба да се развиваат сами по себе и почесто да ги покажуваат, така што односите во тимот се развиваат хармонично и удобно за сите партии.

Меѓу овие карактеристики на ликот може да се нарече:

  • способност да ги контролира вашите чувства - помага во различни ситуации, но особено во стресни ситуации, кога во состојба на силна возбуда може да се каже или да направи нешто погрешно;
  • добродушност и недостаток на желба да им судиш на другите - ти овозможува да одржуваш ниво на врска со другите;
  • подготвеност да ја анализираат ситуацијата од различни агли, наместо да брзаат со предвремени заклучоци;
  • воздржаност, толеранција и подготвеност да прифатат некој друг став на гледање;
  • чувство за хумор и лесен однос кон животот.

Некои квалитети полесно се тренираат, други ќе бидат потешко да се справат. Но, работејќи на себе, може да постигнете значителен успех, да станете неопходен и важен член на тимот, да ги подобрите сопствените перформанси на работа. И ако сите се обидуваат да го направат ова, атмосферата и климата во тимот секогаш ќе бидат поволни.