Некои жени сметаат дека веѓите се совршени. Некои стискаат надвор, обидувајќи се да дадат соодветен облик, други прават молив. Сепак, постои алтернатива - тетовирање на веѓа. Ова е "привремена" тетоважа, која се нанесува со специјална боја од иста природна боја.

Во нашево време, многу жени го ценеле достоинството на постојаната шминка. Ако стрелките во очите, тетоважите на усните и веѓите се извршуваат правилно и убаво, тоа ви овозможува да заштедите време поминато на секојдневната шминка.

Што е тетовирање и ефектите од тетовирањето на веѓата

Постојаната шминка е трајна шминка (постојана). Иако постојано не може да се смета, бидејќи оваа шминка има на лицето околу 2 години, откако почнува полека да бледне, а потоа целосно исчезнува.

Фактот дека боите кои ги користи волшебникот се микроимплантанти од природно потекло, кои со текот на времето исчезнуваат поради регенерација на клетките. Веројатно, многу жени го поставувале прашањето: зошто да не се направи вечна шминка, насликани клетки на кожата?

треба да пронајдете добар волшебник кој не го искривува лицето, но ќе го направи убав еднаш и за сите. За почеток, запомнете: никој не е осигуран од грешките. Плус, сите бои кои можат да го насликаат ткивото на кожата се користат за постојани тетоважи, и на крајот тие стануваат зелени.

Покрај тоа, постојат бескрупулозните мајстори кои миксат постојана боја од тетоважа. Во такви случаи, клиентот ќе забележи дека бил измамен за само неколку години, кога веѓите веќе купуваат зелена или црвена боја.

Црвената боја се појавува ако мајсторот одлучи да ја измеша црна боја за стрели и тетоважи со црвена боја на усна. И ова не може да се направи категорично, бидејќи пигментните честички во различни бои имаат различни големини и структура, што резултира со тоа што бојата не оди рамномерно.

Како се тетовира веѓата? Техника на "трајни" шминка

За да започнете, темелно исчистете ги лицата од контаминација и козметика. Во исто време користејќи антисептик и антибактериски сапун. Потоа, волшебникот започнува со избор на формата. Оваа фаза се смета за најодговорна, бидејќи го одредува исходот од сите понатамошни активности.

Косата е составена така што волшебникот може да го види лицето и да ја привлече формата на идните веѓи. За ова, господарот не само што може совршено да ја познава техниката на тетовирање, туку и да биде шминкар. Не е неопходно да се прекрши молив од господарот и да се извлече само по себе.

Ако сте професионалец, тогаш формата што ќе ја одберете ќе се жали на вас. Ако не ви се допаѓа, секогаш можете да го поправите со прилагодување. Се разбира, самата процедура на крвопролевање започнува само по одобрувањето на твоето чело. Ако обрасците што ви ги нудат не се одговараат, тогаш подобро е веднаш да отидете на друг волшебник, инаку резултатот може да не ви се допаѓа.

Тетоважа за веѓите на коса

Тетоважата на веѓата со методот на коса ќе создаде уникатна и уникатна слика за вас, ќе се примени со помош на специјална опрема. Тоа е технологија за коса која создава веѓи кои се многу слични на природните. Волшебникот поставува една по друга линија која имитира природен изглед и раст на косата. Таквото "цртање" дури и во близина, изгледа многу елегантно.

Со помош на тетоважа за коса, исто така може да се скрие лузни, маскирање дисекции, отстранување на разни дефекти, отстранување на проблематичните области во областа на веѓите. Тетоважата ви овозможува да го промените свиокот, обликот, скратување или продолжување на веѓите.

По некое време по тетоважата со методот на коса, ќе добиете убави, препознатливи веѓи кои ќе ги Сербсат и нагласат карактеристиките на твоето лице.

Постојат 2 техники на коса метод:

  • Европски;
  • Јапонски

Европската е допир од околу една должина што е паралелно распоредена. Во јапонската иста техника, ударите можат да бидат со различни должини, и покрај тоа, тие се извлекуваат со различни агли, во зависност од растот на веѓите.

Колку држи тетоважа на веѓата?

Многумина се прашуваат: колку одржуваат веѓите за тетовирање? Колку долго трае шминката, целосно зависи од стапката на метаболизмот и од типот на кожата. Вреди да се напомене дека оваа листа вклучува фактор како возраста.

Младите пациенти честопати мора да ја освежат "создадената" убавина, бидејќи кожата на млада жена е многу побрзо регенерирана од кожата на жените на возраст. Во основа висококвалитетна шминка се чува најмалку 5 години.

Но, по 2 години, уметниците за шминка препорачуваат да се повтори постапката, бидејќи пигментот почнува да исчезнува по 5 години, дури и трагата на тетоважата не останува.

Се разбира, ова во голема мера зависи од употребениот материјал. Ако господарот не ве измами со боја, но работеше на совест, тогаш шминка ќе остане подолго без неповратни последици.

Среќно на вашите експерименти!