Свадба е важен ритуал кој ги поврзува љубовниците за живот. Сепак, ова е исто така секуларен настан со своите правила и сложеност на однесување. Честитки - главен дел од празникот. Не помалку важни презентации од најблиските, затоа е неопходно темелно да се пристапи кон подготовка на подароци и честитки. Свадба изненадување (креативни честитки) е прилика да ја изразат својата радост за младенците, да се движат или пријатно да ги изненадите.

Како да ги задоволиме младенците

Сите млади двојки кои одлучуваат за овој сериозен чин, сакаат денот на свадбата да се памети подолго време. Практичните работи, без сомнение, ќе им служат на младенците многу години, но необичен дар е запаметен засекогаш.

Денес, никој нема да биде изненаден од презентацијата или видео колекцијата на фотографии на невести.

Постојат многу други опции за креативни честитки:

  • Хореографски број. Танцот на новороденчињата на свадби е популарен во многу земји. Го ставиле долго пред прославата. Сепак, танцот на гости или роднини е навистина неочекуван настан. Ова може да биде изненадување за свадбата од пријателите на невестата, соба со шега или подтекст. Танцот не треба да биде комплициран хореографски, главната работа е синхронизмот и позитивното расположение. Подобро е да го довериме танцот на професионалец.
  • Песната Вие не треба да пеете пријатели и родители, можете да поканите познат уметник (ако можете да си го дозволите тоа) или добар професионалец. Треба да биде посебна песна што ги потсетува младенците за нивниот прв состанок или ангажман, или можеби, за кавгата што заврши со волшебно помирување. Девојката на невестата или мајката или близок пријател на младоженецот мора да знае за такви суптилностите на заедницата на младенците, и ако тие заборавиле - можете да научите ненамерно во пресрет на прославата.
  • Flashmob Многу импресивни во настаните изгледаат како масовни броеви. Тоа може да биде речиси ништо. Главната работа - дека ова нешто ги потсетува младенците. Ако тие немаат пари или можност да се одржи меден месец - можете да го направите за нив. Не буквално, се разбира: печатете еден ист фото меден месец и отстранете го во позадина на познати споменици во различни делови на земјата. Главната работа е да ги поканите пријателите и сите оние кои не се рамнодушни - резултатот е достоен за тоа. Завршувањето на изненадување може да биде вистинска турнеја во топли региони.

Главната работа во изненадување е изненадување. Дури и ако подарокот е даден на најблискиот пријател или роднина, не треба да го откривате тоа до самата прослава. И резултат на таква награда ќе изненади не само младенците, туку и сите гости.

Најдоброто изненадување за невестата од невестата на свадбата е танцувачката соба. Таквите подароци се доста реткост.

Поздрави од родителите

Свадба за младенците родители е многу важен момент. Ова е денот кога нивните деца стапуваат во зрелоста. Затоа, честитки од мајка и тато треба навистина да се допираат. Младенците мора да се чувствуваат како деца, да ја почувствуваат топлината на грижата на своите родители.

Изненадувања за свадбата од родителите на невестата и младоженецот може да бидат одвоени. Тоа ќе изгледа добро со желбите на луѓето кои беа млади во своето детство: наставници, воспитувачи или стари пријатели.

Друга опција е да се реализира сонот за детството. Невестата или младоженецот веќе заборавиле на она што го сакале во детството. Но, негуваниот подарок мора да биде претставен - емоциите нема да бидат пренесени. Тоа може да биде нешто непотребно, на пример, 10 кг сладолед или радио контролирана машина. Родителите мора да се сетат на такви работи. И не заборавајте да го придружувате таквото изненадување со лирски приказни од детството на невестата или младоженецот.

Поздрав од мајка - секогаш емотивно, бидејќи тоа е најблиску во животот. Ова може да биде стих врз мотивот на приспивна песна на семејното дете или покритие со фотографски фрагменти од детски цртежи и фотографии од невестата или младоженецот. Ова исто така може да биде изненадување за сестрата на свадбата.

Често во семејството, односот помеѓу таткото и синот е многу близок. Треба да се поучи подарок од постар маж. Интересен начин да му честиташ на младоженецот е да се одржи симболичкото слетување на дрвото. Ова може да биде благородна фиданка врз основа на едно младо семејство или на нивното место (кое исто така може да се презентира).

Поздрави од девојките на невестата

Пријатели се семејството што го избираме. Девојчињата знаат многу повеќе за нејзината невеста од нејзините родители. Ова е моментот на светата тајна пријателство и треба да се рефлектира во поздравувањето на невестата.

Пријатно изненадување за придружник може да биде во форма на извештај во сите "специјални места". Одлична верзија на придружба на видео-приказни за поранешните авантури, смешни приказни, можеби дури и во поетска форма. Бидете сигурни да вклучите посебни фрази или движења кои се познати само за невестата и нејзините девојки. Ова ќе им овозможи на идната сопруга да се чувствува како член на некое општество, кое е среќно да ја придружува во нов живот.

Пријатели секогаш имаат "сопствена" песна, може да се напише една од невестата која ја фали или само весели, и ја снима за оваа музика. За такви честитки подобро е да ги користите услугите на професионален оператор и инженер за звук. И клип или песна ќе остане невестата за многуте години што доаѓаат. Такво изненадување за свадбата од девојките на невестата ќе биде пријатно запомнување.

Поздравување на невестата од пријателите

Тешко е да се излезе со навистина оригинален поздрав од пријатели и истовремено. Тоа е комплицирано, бидејќи не е секогаш можно да се организира нешто навистина извонредно, нешто што без сомнение ќе им се допадне на младенците и гостите. Во исто време, ова е едноставно затоа што идните брачни другари често имаат слични интереси и хоби. Оригиналните идеи за изненадување за свадба од пријателите ќе ви помогнат темелно да се подготвите за одмор.

Операција банкомат

Да се ​​донираат пари во коверт е добра традиција, но неговото спроведување треба да се надмине со оригинални сцени.

На младенците им дадете банкомат, изработен од картон. Сепак, за да добиете картичка од банката "Семејство", слатката двојка ќе мора да помине неколку тестови.

Има многу варијации на натпревари и квизови - од анкетата на невести за нивниот заеднички живот за забавни танци. Многу изненадувања за свадбени младенци ќе бидат пријатни спомени подоцна.

Звучник

Бројни роднини и пријатели кои не дојдоа на свадба често испраќаат лажни писма и телеграми. Нека читањето е возбудлив поглед, нека го земе лицето со добра смисла за хумор. Таа ќе седне на импровизираната рамка која симулира ТВ. Дикцијата, пеперутката и чашите се ставаат - сите потребни арсенал, кој ќе биде потребен за да се изненади таков свадбен подарок.

Симболични подароци

Триумфот може да биде придружен со празнични подароци. На пример, ставете шуплив аквариум пред младенците, и на младата и младоженецот дајте му чаша златна рипка. Нека такво изненадување - честитки за свадба го симболизираат создавањето на едно младо семејство.

Исто така можете да му дадете на двојката чадор, во кој паричните сметки ќе бидат врзани за металната рамка. Кога младите ќе отвори чадор, од него "разгори" пари дожд. Ова може да биде проследено со желбите на благосостојбата.

Како што можете да видите, постојат многу оригинални идеи за младенците да го поздрават. За да се одржи прославата среќна, и среќни младенците беа задоволни, неопходно е однапред да се подготви идејата за честитки, размислете за спроведувањето.

Кој ќе учествува, што ќе биде потребно за да им честитам, во кој момент е соодветно да се изненади за свадбата? Само по одговарањето на овие прашања може да започнете да ги имплементирате замислените.