Шокантувањето на женските веѓи е посебна техника за тетоважа базирана на пигментна апликација со мека зацрвстувањето. Оваа опција е одлична за оние кои веќе имаат направено трајна шминка, но не се целосно задоволни со резултатите, или имаат одредени проблеми со " однесувањето " на пигментот.

Тетоважа со веѓи во шокантна технологија дава резултат кој наликува на малку засенчени влакна или во форма на молив. Соодветно на тоа, токму тоа е постапката што ја бараат љубителите на максималните природни ефекти на трајната шминка.

Вие нема потреба да бришете " екстра " веѓите за влакната, како што се бара со агресивна холистичка техника, кога бојата е толку цврсто нанесена и толку контрастна што природната вегетација изгледа претерано. Покрај тоа, тоа е овој метод кој ќе ви помогне да ја поправите претходно применетата слика со слаб квалитет.

Зошто ви е потребна тетоважа?

Пукањата се исто така неопходни за оние кои сакаат малку да ја прилагодат формата на веѓите, на пример, да ги подигнат или повлечат своите совети, да ја спуштат внатрешната опашка, да го ограничуваат или да го прошират растојанието на меѓусебното светло.

Не секој претставник на прекрасната половина на човештвото може да се пофали со оптимална вегетација во областа на веѓите, нивната елегантна форма и идеален аранжман. Но модерните модни трендови ни го диктираат раскошот и " богатството " на вегетацијата над нашите очи.

Доволно е да се погледне на идолот на милиони - холивудската актерка Меган Фокс да разбере дека веѓите се една од најважните карактеристики на лицето. Наспроти позади масивната зафатеност на дебели веѓи, девојките и жените почнаа активно да ја ревитализираат косата во нивната област, ја хранат околната кожа со рицинусово масло, ги третираат со разни хемикалии.

Некои жени изразуваат незадоволство од недостатокот на влакна, други - должината, ширината и природниот раскин на веѓите. Оние кои доживеале зрела возраст страдаат од пропуштање на овој дел од лицето, што дава изглед на извесен мрак и гнев.

За жал, далеку од секогаш е можно да се направи стандардна корекција, која вклучува создавање на оптимална форма на веѓите со нивно намалување. И тука доаѓа помош од тетовирање, со цел да се елиминираат цела низа дефекти.

Предности на методот

Може да бидете изненадени, но трајната шминка може дури и да ја " измазне " севкупната симетрија, да ги отвори очите и да ја направи поизразева, визуелно да ја подмлади мелодијата, давајќи му млад ентузијастички израз.

Дури и девојките, искусни во примена на шминка, не можат секогаш да се справат со само-коригираните веѓи. Што да кажам за неуки убавини, кои не премногу често практикуваат усогласување на контурите и веѓите.

Во опсегот на професионални продавници, специјални бои се користат за да се помогне во бојата на косата и задржување на био-тетоважа ефект за 2-3 недели.

Но, не може да се постапува со секоја жена. Прво, бојата често се среќава во слободните делови на кожата и не може секогаш да се мие уредно. Тоа е прилично зачинета, така што речиси веднаш остава непријатна трага.

Хемискиот состав боли на косата не помалку од стандардната боја на домаќинството за продолжување на косата. Затоа, таквиот метод на корекција дома исто така не е секогаш прифатлив. Боење со Хена и воопшто може да донесе многу грижи.

Оваа техника е посигурна, но бара строго почитување на инструкциите, кои вклучуваат избегнување на контакт со вода во текот на денот. Ваквото задоволство најверојатно нема да биде прифатливо за девојчињата кои одат секојдневно да студираат или работат. Што останува? Само примена на декоративни шминка, трајни и досадни.

Тетоважата е прилично храбра одлука, но оние кои избираат во негова корист, ја елиминираат потребата од постојана нијанса на веѓите. Отсега натаму ќе можете да бидете убави и добро подготвени секогаш и насекаде: будење во еден кревет со вашата сакана, активно одморање, на одмор, базен, воден парк.

Сега нема да бидете страшно засрамени од контакт со море или свежа вода кога пливаат во езерце, кога нормален шминка може да ве однесе.

Сè што треба да знаете за тетоважата: Најчесто поставувани прашања

Без оглед на избраната техника, треба да знаете некои факти за постапката со цел целосно да ги отфрлите сопствените сомнежи:

 • Одмор и тетоважа - концепти некомпатибилни! Доколку се придржувате до процедурата, кожата мора целосно да се регенерира пред активно инсолација и контакт со морска вода;
 • Не се бричи, туку растат! Многумина од нас веќе се згрозени од работата на мајстори мајстори кои не само што го убиваат пигтестата, ниту криво или претерано цврсто, туку и од клиентите да побараат да ја избришат вегетацијата за " погодност на работа" . А компетентниот козметолог никогаш нема да направи такви работи. Напротив, модерните експерти повикуваат да го максимизираат растот на косата пред постапката. Ова е потребно за да се даде на веѓите посакуваната форма и да се насликаат со боја, а потоа да се воведе пигмент под кожата;
 • Мини-слика - целата глава! Кога ќе го посетите волшебникот, инсистирајте да ја направите индивидуална скица. Само по одобрување од ваша страна, козметолог може да почне да работи;
 • Расте како на квасец! Се разбира, овој слоган е преувеличен, но ако сте загрижени за запирање на растот на влакната по примената на постојана шминка, овие информации ќе бидат релевантни за вас. Фоликулите на косата или сијалиците се многу подлабоки отколку што можеме да ги замислиме. Воведувањето на пигментот за време на тетовирањето се јавува во површинскиот слој на кожата, па затоа е малку веројатно дека дополнително губење на косата ако немате никакви здравствени проблеми;
 • Ботокс и тетоважа - Дали е можно да се комбинираат? Не И процедурите, поточно, супстанциите, кои се воведуваат интрадермално, треба да се " станат ", и тоа трае најмалку 2 недели. Ова треба да биде јазот помеѓу ударите на убавината и тетоважите;
 • Стерилноста е над сè друго. Кога аплицирате на волшебникот, осигурајте се дека работи во стерилни ракавици, користи висококвалитетни патентирани пигменти и користи игла за еднократна употреба. Бидете сигурни дека имате лиценци и дозвола да работите на вашиот избраниот козметичар.

Кој одговара на изложбен салон?

Постојана шминка на веѓите во техника на свиркање костуми во следниве случаи:

 • Отсуство на коса врз веѓите поради голем број причини;
 • Премногу невообичаени веѓи од не-естетска матна форма;
 • Неправилно направено тетоважа;
 • Лесна коса на главата, лицето и телото;
 • Желбата да се направат веѓите " затемнети " е што е можно меко и природно;
 • Потребата од корекција на одделни делови од веѓата;
 • Несоодветно " однесување " на пигментот кој се користи во минатото тетоважа;
 • Постоечки дефекти во областа на веѓите, на пример, промени на кожата на лузни;
 • Страв од болка и времетраење на стандардната процедура;
 • Употреба на техника на микропигментација како проверка пред следната целосна должина на тетоважа.

Пукањето е еден вид тетоважа веѓа која веќе стана популарна кај многу претставници на слабите. Ако сакате ненаметлив естетски резултат и ултра-прецизни форми на веѓи, исто така треба да се обидете на сите негови предности.