"Откако љубовта меѓу нас беше вистинска огномет: тој напиша таков смс-ки, од кој во стомакот летаат пеперутки. И неговите песни под гитара во вечерните часови! Пешачење во театар, кино, вртоглави страстен секс ... По раѓањето на ќерка, семејниот живот стана еден вид рутина - се чини дека е прилично мирно. Само во срцето на тага и мака. Се чини дека поминала љубов кон нејзиниот сопруг. Постојано се лутам на него, го иритирам, и затоа сум мачен. И тој само толерира. Што да правам Како да се сака човек? "

За жал, се случува многу жени да ги ладат чувствата кон нивните некогаш сакани. Во почетокот, врската се чини слатка и романтична, како во американските филмови, но за неколку години се радикално се менува.

Но, зошто? И воопшто, дали има смисла да се промени нешто ако страста исчезне?

Напорите на жената да ги оживеат чувствата ќе бидат оправдани ако:

  1. човекот е соодветна личност, не го злоупотребува алкохолот, не ја става жената во физичко или морално насилство;
  2. еден човек ја чувствува својата жена топли чувства.

За почеток, треба да одредите кои причини и од која страна сте предизвикале негативни или рамнодушност. Треба да разберете себе си и во постапките на вашиот сопруг.

Ќе биде убаво да се сетите на деновите кога сте биле среќни. Што предизвика задоволство? Кои особини си ги ценел? Зошто почестото срце го победивте?

Бараме причина

За да го решите проблемот, треба да ја пронајдете основната причина за вашата негативност и одвојување од сопругот:

  1. "Претходно, човекот беше романтичен / сексуален"

Нај типичен проблем. Отпрвин човекот беше неуморен романтичар, неколку постојано експериментирале во сексот, маж гледаше неговата физичка форма, но сега тој си дозволува круг круг стомак, испружени атлетски панталони и тафтувани влечки.

Како да го сакаш нејзиниот сопруг повторно со такви првични податоци !? Треба да се запамети дека ви се допаѓа вашиот сексуален живот најмногу што го привлече? Што сакавте да се обидете, но не се осмели да направите нешто?

Можеби токму сега е моментот кога е неопходно да се отфрлат сите сомнежи и да дејствуваат веднаш. А што ако една жена го замоли сопругот да ја заведе? Или обратно - преземе иницијатива во вашите деликатни раце?

Излез : поканете го вашиот сопруг за романтична вечер или за датум, прошетајте се во паркот или одете во кино, театар, вечераат дома или дури нарачајте соба во хотелот!

2. "Тој се грижеше за себе"

Ако човек не може да се размислува себеси, нека жената го покани да се занимава со спорт, да купи претплата во салата или базен, ќе сугерира оти ќе оди на фризер и ќе го смени стилот.

Можно е една жена да оди на тренингот и да побара од неа да се запознае со неа доцна во ноќта и да го покани во салата. Вие исто така можете да му дадете симулатор на човекот, или барем експандер.

Излез : Додај човек во спортот, купи ги новите стилски работи, го смени својот стил.

3. Жената ги споредува сопрузите со другите мажи

Тука е потребно јасно да се разбере дека за да може соодветно да го спореди својот сопруг со непознати, треба да имате целосна слика што претставува друга личност.

Мажите, всушност, исто така се полни со лебарки во главите, и може да бидат многу полоши од оние на нивните роднини, кои се присутни во главата на нејзиниот сопруг.

Заклучок и во исто време излез: вонземјани лебарки во главата невидливи за другите на прв поглед. Нема смисла во идеализацијата на аутсајдер. Треба да се фокусирате на придобивките на вашиот сопруг.

Одиме на акција

Кога се откриваат причините и се прават заклучоци, вреди да се започне да се бориме. Имено, да започнат активни акции за враќање на поранешната љубов. Секоја жена мора да се справи со проблемот и да разбере како повторно да го сака својот сопруг.

Дури и на почетокот на овој тежок пат, треба да се прилагодите на начинот на среќа кога жената е до нејзиниот сопруг. И постојат многу начини да го направите ова!

1. Држете вечер на сеќавања. Како да зборувате за детството, младоста, пријателите, за првата работа?

Најдете најтопла сеќавања, оние кои некогаш сте сакале да ги направите, хоби. Потребно е да се сеќавате на тоа како двојката некогаш се запознала, дека им се допаднала и како се развиле чувствата, кои биле тие чувства на страсни бакнежи, прегратки, од прва близина;

2. Комуницирајте повеќе . Најскапиот и најдобар во меѓучовечките односи е комуникацијата. И комуникација со нејзиниот сопруг вклучувајќи. Вие не треба да бидете заклучени во вашите проблеми. Треба да се консултирате со вашата половина.

Психолозите препорачуваат да зборуваат за нивните искуства со другата половина. При слушање на соговорникот, едно лице искрено и искрено учи. Ако нараторот го интересира соговорникот, барем ја испира себичноста, но како максимум, тој е врзан за слушателот;

3. Дозволете му на сопругот да биде сопруг. Секој по природа е витез, ловец и победник.

Затоа, не мора да прави машка работа, треба да им дозволите да бидат вистински сопрузи, да вршат подвизи (да се заштити жената, да се разбере во случај кога жената не е во можност). Убаво е да се биде победник!

4. Почесто треба да му кажете на човекот дека ти е досадно без него . Дури и ако двојката само се раздели во утринските часови. Специјалисти препорачуваат да пишуваат смс-картички, да внесувате белешки во контејнер со вечера, оставајќи љубовни пораки во бањата, на фрижидерот, во автомобилот или облеката;

5. Научете како да ги согледате недостатоците како предности . Треба да ги погледнете недостатоците на човекот како да е - неговото достоинство. На пример, може да биде досадно што човекот не е толерантен - не може истовремено да ја загрее супата, да го гледа детето и истовремено да одговори на телефонот. Сè на сè, треба да се погледне оваа ситуација од друга страна.

всушност, размислувањето на мажите е исклучително специфично и концентрирано. Човекот не врши алгоритам на жената, не затоа што е невкусен или мрзлив, едноставно сака да се концентрира и да направи нешто добро.

Затоа, треба да му се даде само една задача на мажот. Резултатот ќе биде пријатно изненаден!

6. Учи од мажот. Можете да научите од човек нешто корисно (на пример, да се вклучи само во едно, да се движите по локалитетот, да ја разберете историјата добро). Всушност, човек е само добро на знаење, едноставно не знаете многу за него!

7. Играј во љубов . Ако љубовта на двојката се уште не се разбуди, тогаш треба да ја играте. Во психологијата постои таква тајна: ако навистина сакате нешто, замислете за момент, што е твое, а потоа чекор напред со ново расположение.

Побарајте во среќата и живејте со него во срцето - тоа е тајната. Не обрнувајте внимание на неуспеси и болести и гордо оди напред!