Во нашата луда доба на луда брзина, луѓето се среќаваат, луѓето се заљубуваат, но не се омажат, претпочитајќи да ја задржат својата слобода. Еден ден не беше прифатено да се направи брачни односи и, според тоа, да се планира раѓањето на децата.

Младите сакаат да живеат без да се оптоваруваат со грижи. Покрај тоа, има толку многу можности да се заштитат од зачнувањето. Но, животот често ги диктира своите правила. Дека апчиња не се погодни, и наместо да го блокираат созревањето и излегувањето на јајцето, лекот, напротив, го стимулира. Тогаш биолошкиот календар беше укинат, а овулацијата се случи порано од предвидливиот термин.

Непланирана бременост, особено кога е прва, секогаш е застрашувачка. Што да правам Пред полагање на испити, важен семинар, одбрана на докторат, а потоа и таква несреќа. Се ослободи од животот кој штотуку се појави?

И прегледите и докторската одбрана секогаш може да се пренесат. За ова учениците имаат академско отсуство. И абортусот во првата бременост може да биде првата и последна шанса да стане мајка. Размислете што е поважно.

Желбата да се направи кариера не е најважната работа во животот. Вие за доброто на брилијантната кариера и благосостојба денеска ќе одбиете да го носите детето, а утре фирмата во која сте биле успешни ќе го смени сопственикот, ориентацијата или, уште полошо, ќе банкротира. И нема да бидете во бизнис со вашите амбиции. Ќе треба да започнете од почеток. И секогаш си се запрашал: за кого, за она што го правам?

Кариерата не е најважната работа во животот. Ако сте добар специјалист, ако сте талентирани, секогаш ќе бидете способни да се реализирате и децата нема да бидат вознемирени.

Првиот концепт е застрашувачки млади девојки, особено кога мажот, откако дознал за идното дете, не е во состојба да ја преземе одговорноста за идното семејство. Со детето е тешко да се вработи, на детето не му е дозволено да замине со некого, и не им е дозволено на сите да земат стан со мало дете. Кој му треба овој вик ноќе? Како да се биде?

Споделете ги своите стравови со најблиските

Најнапред, кажи ми што очекувате дете на сопругот. Не се сите срамежливи од бремена девојка, како лепрозен. Реакцијата на човекот на непланирана бременост често е сосема соодветна. Но, бидете подготвени да бидете сигурни дека првата реакција на нејзиниот сопруг може да биде неочекувана. Дајте му време да разбере што се случило. Откако доживеа шок во почетокот, мажите се многу среќни за иднината на бебето.

Кажи му на мајка ти, твојата постара сестра. Ова се најблиските луѓе. Дури и ако тие не сакаат да ви помогнат и да ве поддржат, ќе ви биде полесно подоцна. Точно, се уште има мајки кои се уште се загрижени за прашањето: "Што ќе каже Марија Алексеевна?" Со други зборови, кои се повеќе заинтересирани за јавното мислење отколку за среќата и здравјето на сопствената бремена ќерка.

Погледнете наоколу: колку осамени стари луѓе, кои немаат деца, внуци, живеат до вас. Разговарајте со еден од нив. Дали е лесно за нив? Веројатно, исто така, тој еднаш се плашеше од јавното мислење и тешкотии, или мајка ја испрати на абортус. И како резултат - целосна неплодност и осаменост.

Мажите ретко создаваат семејство со жени кои не можат да имаат деца, бидејќи сакаат да продолжат со својот вид. Оваа желба лежи во машките гени. Порано или подоцна, еден човек ја фрла неговата жена, дури и ако ја навлече на првиот абортус.

Спротивно на тоа, се случува прво да се сврти од бремена девојка, но да го види своето бебе, по некое време да се врати.

Се разбира, можете да негирате дека се третираат ефектите од абортусот, дека постои екстракорпорално оплодување и други можности. Но, не можете да раѓате и да се грижите за детето испратено од Бога, каде е сигурноста дека ќе имате средства за ИВФ, сурогат мајчинство? Дали се надевате да се омажи за бизнисмен во иднина?

Луѓето велат: ако Бог даде дете, Бог ќе го даде на детето. На почетокот на 20 век, луѓето живееја многу потешко и посиромашно. Но, во исто време во семејствата имаше 4-6 деца. Постарите деца им помогнаа на своите родители да ги подигнат помладите, а потоа помладите помогнаа да се грижат за своите внуци и немаше проблем со кого да остават деца кои се грижат за старите лица.

Дали сте во превирања сега, не знаете што да направите? Оди во црквата. Ставете свеќа на Дева Марија, заштитничка на мајчинството, молете се, побарајте совет и помош. И тоа ќе биде многу полесно за вас да донесат правилна одлука.

Непланирана бременост и лоши навики

По учењето за бременоста, младата жена одеднаш се сеќава дека таа била на забава пред една недела, каде што пиела чаша вино или обратно, треснала непотребна и така што наутро не можела да ја крене главата од перницата. Или симпатичен пријател претпочита да се вљуби, пропушти двесте грама.

Секој знае дека непланираната бременост и алкохолот се две работи што се многу компатибилни. Па сега, се ослободи од таква бременост? Нема начин. Ако алкохолот бил толку агресивен на овошјето, повеќе од половина од децата би биле родени за чудовиште и за хендикеп. Но, фала богу, процентот на фетални патологии од алкохолизам е екстремно низок. И тоа не е секогаш алкохол што ги предизвикува овие абнормалности.

Пријавете се, проверете ги гинекологот и само тогаш донесете одлука. Модерните дијагностички алатки може рано да откријат патологија, и оваа студија сигурно ќе ве смири.

Но, сето тоа погоре, не ѝ дава на идната мајка право да се релаксира. Не пијте алкохол за време на хранењето на бебето. И за да не се чувствувате збунети за време на празникот, замолете ги да имаат сок од овошје. Верувај ми, овој пијалок ќе ти донесе многу повеќе задоволство од алкохолот. И бебето ќе добие витамини корисни за него.

Третата бременост не беше планирана

Сега се одлучи да не започне повеќе од две деца. Особено ако родиле поинаку родени деца, семејството се чувствува среќно.

Но, одеднаш излегува дека третата бременост пристигнала, непланирана. Првите деца се повеќе или помалку големи, не бараат станување во текот на ноќта. Можеби постаро дете оди на училиште. Сè е повеќе или помалку стабилно. И да се прекине оваа стабилност не е пожелно.

Но, дозволете ми да ви дадам пример за една приказна од еден дедо.

"Кога снаата забременила со трето дете, младите не сакале да ја напуштат. Убедив да не се ослободам од бебето. Сега малку внука е најомиленото дете во семејството. Таа е посебна, горда е. "

Често, на возраст од 40 години, жените се релаксираат и престануваат да земаат контрацептивни средства, уверени дека бременоста не им се заканува. Но, тие се погрешни, а непланирана бременост се случува за 40 години. Што да правам

Постарите деца растат до оваа возраст од 14 до 19 години. Жената е во очај и збунетост. Некои жени се срамат да одат со своите стомаци пред постарите деца. Проблемот е отежнат поради фактот што зголемувањето на трошоците за возрасни деца, тие мора да се предаваат, оженет. Наскоро ќе станат внуци. И тука е непланирана бременост со трето дете.

Лажниот срам ги турка некои жени на абортус, а подоцна овој чекор се претвора во понатамошна онкологија. Тука постои врска или ова е случајно совпаѓање на околностите, научниците мора да одговорат на ова прашање. Но, постојат статистики: жените кои имаат абортус имаат рак на матката 2,5 пати почесто од оние кои никогаш не го сторија тоа. Оние кои имале абортус на возраст од 40 години се болни почесто од млади жени на возраст од 20 до 25 години.

Тешко е да се замисли колкав процент на абортуси кај нас се должи на непланирана бременост, но многу високи. Ако за прв пат се направи една жена искуство и страдаат од укор на совеста, во вториот или третиот пат, жените лесно одат за оваа операција, дури и без наведување на тоа што штета им нанесоа на сопственото здравје.