За многу векови, накитот е привилегија на мажите. Меѓутоа, со текот на времето, во машката мода царуваше воздржаност, а силниот пол остана да носи како да обрачот и манжетните. Денес ситуацијата се менува, а фоките стануваат сè попопуларни. На кои прсти се шишиња мажи и што зборува нивниот избор?

Печатот е стара, со богата историја на декорација, опремена со специјални симболи. Ова е прстенот на кој грбот или иницијалите биле врежани и наменети за луѓе од благородно потекло, обдарени со одреден авторитет. Овој прстен, меѓу другото, ги запечатил листовите, ставајќи печат - оттука и името.

Печатот беше понуден да се носи на малиот прст од левата рака, а главата на родот - на анонимен прст. Имаше и други правила, но денес тие не се релевантни, а претставниците на силната половина од човештвото можат да носат оваа декорација по сопствена дискреција. Затоа, недвосмислен одговор на прашањето "Во која рака се печат на мажите?" Не е. Меѓутоа, ако сакаат да ги следат традициите, тогаш ова треба да биде левата рака. Изборот на прстот се одредува преку внатрешни сензации и фактот дека претставник на силен секс ќе емитува (можеби и не знае) на другите. Значи, кои прсти се прстените (вклучувајќи прстени, марки) мажи и што значи тоа?

Mizinets

Како што веќе беше споменато погоре, прстените прсти биле наменети да се носат токму на овој прст.

Тој се уште се смета за многу успешен избор, бидејќи тој не е поврзан со никакви верски или културни референци. Така можете безбедно да ја следите традицијата. Во исто време, мажите и жените ретко ги красат своите деца денес. Затоа, се верува дека и луѓето кои сакаат да обрнат внимание на себе, на пример, извонредни личности, со изразена креативна вена. И, исто така, се верува дека малиот прст може да биде добар избор за оние кои имаат намера да се развијат, за да го направат својот интелект моќен. Ќе има и прстен како асистент и за оние кои сакаат да коцкаат.

Со поднесувањето на богати членови на американската мафија, кои во 30-тите години на минатиот век ги Сербсуваат своите деца со пломби, овој стил се поврзува со припадноста на криминалната заедница. Сепак, во моментов сличен подтекст е речиси изгубен.

Безимени

Ова е "легитимно" место за венчален прстен, но ако не, неговото место може да земе печат или друг прстен.

Човекот може да го Сербси неименуваниот пети од неговата лева рака (ако не е во брак со католик). Ова се смета за знак на желба за луксуз, демонстрација на богатство и / или статус, но естетски, избалансиран.

Од гледна точка на хироманцијата, се верува дека ова е вистинскиот избор за луѓето поврзани со уметноста: накитот ќе им даде инспирација и неисцрпна креативност.

Средно

На која рака се носи машкиот прстен, ако тоа е семејна декорација? Раката може да биде во право или лево, но на прстот често се препорачува да се избере просечната. Точно, ова е прилично непријатно од практична гледна точка, особено ако прстенот е масивен. Но, вистинскиот човек нема да го спречи тоа, толку повеќе се смета дека средниот прст избира храбар, внатрешно урамнотежен, многу (можеби дури и премногу) самоуверен оние кои не се плашат од тешкотии и одговорности, претставници на силната половина на човештвото . И ако таквите квалитети се само во плановите, можете исто така да го одберете средниот прст: химоранците се убедени дека тоа ќе им помогне да се развијат побрзо.

Индикативен

Ако некое лице е во деловни кругови, овој избор ќе биде несоодветен. За сите други сосема е можно, но треба да знаете дека таквото поставување на печатот зборува за желба - свесно или несвесно - да води, да победи, да доминира над другите.

Доволно е да се каже дека, според некои извештаи, прстените биле насликани на индексите на Јулиј Цезар, кардиналот Ришелје и Иван Грозни.

Не секогаш таквите импулси се одобрени од други, а со тоа и при изборот на прстен за овој прст, особено важно чувство за мерка. Масивниот накит тука може да изгледа премногу бизарно и патетично, изложување на сопственикот во малку карикатурално светло. Металните прстени треба да бидат едноставни, големини - мали и форми - ограничени.

Ако некое лице страда од слаба волја, зависност од другите, вечно присуство на други улоги во неговиот круг и несигурност во себе, печат на неговиот показалец ќе му помогне да ги развие спротивните квалитети.

Одлично

Античките Грци и Римјани честопати ги носеле печките на овој прст. Потоа тие отелотворија моќ и финансиска способност, а сепак - тоа е чисто машки доблести на владетелот, неговиот висок потенцијал како претставник на силен секс.

Носењето на овој прст од железни прстени беше повикан да се заштити машката моќ. Денес се верува дека прстените на големиот палец се екстремно енергични, решителни, моќни, наклонети кон самоувереност на кој било начин, мажи.

При изборот на печат или друг прстен за овој прст е важно чувство на мерка. Како и во случај на посочување, премногу незгодно накит овде е ирелевантно. Тие можат да предизвикаат непријатност во околните здруженија, но не со различни достигнувања и придобивки.

Денес, љубителите на накитот можеби не се грижат за прашањето на кој прсти го носат печат на мажи: современиот можен начин дозволува сè. На крајот на краиштата, таков прстен повеќе не служи како атрибут на посебен статус, нема применета вредност, туку се претвори во стилска декорација. Но, сеуште носи одредена жалба и, како и секој накит, бара добар вкус. Ова треба да се земе предвид, ако сопственикот на прстените не ги стави на нив онака како што им треба, и внимателно гради одредена слика.