Колку често, кога ќе започнете нов почеток, рече: "Еве, ќе започне од понеделник!" Но, понеделник доаѓа - и ништо не се случува. Можете да спиете, да заборавите или едноставно да бидете толку зафатени што едноставно заборавите на вашата одлука.

Така, секој пат "секојдневно се храниш". И целата поента е дека едноставно немаш мотивација.

Да почнеме со тоа, ајде да разбереме каква мотивација. Ова е вид на емоционална состојба што те тера да се движиме напред. Значи, како да се мотивирате?

Причини за само-мотивација

За да го направите ова, потребно е:

1. Погледни го животот со насмевка. Ако сте позитивни за тоа што се случува околу вас порано или подоцна, ќе сакате да се развивате;

2. Направете само она што ви се допаѓа. Ова не значи дека треба да станете егоист и да ги слушате вашите желби сам. Прво, треба да разберете каква активност ви носи задоволство. Колку луѓе се сосема несреќни затоа што се ангажирани во несакана љубовна врска. Значи, се разбира, ќе поминат многу време во потрага по себе, но тогаш работата нема да ви биде товар за вас, бидејќи тоа ќе донесе задоволство;

3. Не го комплицира вашиот живот. Само седнете и размислете колку време трошите за нешто што не ви се допаѓа, но се чини дека е крајно неопходно. И кој рече дека е неопходно? Можеби повеќето од твоите пријатели го прават тоа, но не сте мнозинство. Вие живеете свој живот, па зависи од вас да одлучите што ќе направите. Направете го тоа полесно и престанете да се грижите за малите нешта!

4. Започнете со мали. Ако поставите цел, тогаш не мора да се обидувате тешко. Вие сте само многу уморни, и за неколку дена нема да сакате ништо да направите. На пример, одлучивте да изгубите тежина и веднаш почнавте да се занимавате со 3-4 часа на ден. Замислете како ќе имате болки во мускулите на вториот или третиот ден? И сега размислете дали ќе продолжите со часовите за неколку дена? Најверојатно не;

5. Нека се греши. Вие сте не-починато лице. Дали знаете колку пати грешите пред да го најдете вашиот живот? И секој пат кога ќе се обвинувате себеси дека вреди да се испланира, направивте нешто погрешно. За да не се потсмевате на нервниот систем!

И сега да одиме подлабоко во приватни случаи, имено како да се мотивирате да изгубите тежина, да студирате и да работите. Ние исто така ќе ги дефинираме главните начини на мотивација за луѓето околу вас.

Како да се мотивирате да изгубите тежина

Кој не сака да изгуби неколку, внесено во зима, килограми? И како да го направи тоа? На крајот на краиштата, сè е толку вкусно и сакам да се поглежам себеси со вашата сакана. Да, и да се разбуди еден час порано, со цел да се користи физичка загуба на тежина, исто така, навистина не сакаат.

Значи, кои се главните фази на успешна губење на тежината? Правилна исхрана и спорт. Значи, треба секојдневно да ја одржувате исхраната и да не заборавите на физичката активност.

Па, ајде да најдеме ваква мотивација што ќе ви овозможи да постигнете одлични резултати.

Прво, ако седите на диета и вложувате нешто за да залак, запомнете една едноставна вистина: нема да се чувствувате подобро од забранетиот продукт за забрана.

Значи, за првите неколку минути ќе уживате во храната, но потоа, наместо задоволство, ќе дојде навредувањето на совеста. Вие толку долго преживеале и не преживеавте.

Второ, обидете се да се навикнете на идејата дека исхраната и вежбањето не се обврска што треба да ја направите пред таков датум на таков месец. Ова е вашиот нов начин на живот. Диетата не е целосно отфрлање на храната, туку само за исправна исхрана, чиј резултат не е само губење на тежината, туку и подобрување на целото тело.

Во форма на дополнителна мотивација, можете да напишете листа на она што ќе го добиете во случај на успешна губење на тежината. На пример, ќе бидете во можност да купите помала облека, ќе имате помалку појас, ќе се чувствувате шармантно и привлечно. И кога ќе бидете подготвени да одите, прочитајте ја оваа чудна листа.

Како да се мотивирате да студирате

Што е настава? Ова е, пред сè, развој на нивните ментални способности. Идеалната идеја за мотивација би била: замислете дека не учевте на училиште, не дипломирале од институтот, и воопшто не знаете како.

Како мислите дека ќе има многу луѓе кои би сакале да разговарате со вас? Треба да разберете: за да живеете, треба постојано да се развивате. И не мислам дека ако сте студирале дел денес, тогаш не можете да направите ништо утре.

Напротив, мора точно да ја одредите својата цел и да направите барем еден мал чекор во својата насока секој ден.

Не помалку важно прашање родителите прашуваат: како да се мотивира детето да учи. Каков вид на бебе ќе сака да седне и да поучува кога сонцето сјае толку светло. Затоа, многу е важно да се најде причина зошто најразлични ќе биде внимателно да го проучат дадениот материјал.

Запомни! Секогаш мора да го поддржувате вашето дете. Ако видиш дека сака да црта или да игра за музика, напиши го во посебна група, каде што може да ги реализира сите негови таленти.

Во никој случај не треба да се принудува. Најдобро е разумно да се објасни зошто ова треба да се направи. Исто така, не е неопходно да се спореди детето со други деца, особено ако споредбата не е во негова корист.

Детето може да биде заклучено. Во секој случај, поминете повеќе време: така детето ќе види дека сте заинтересирани за неговиот живот и го слуша вашиот совет.

Како да се мотивирате да работите

За работа да ви донесе задоволство, застанете за момент. Сега затворете ги очите и замислете ја целта.

Замислете убаво: колку е пореално да ја нацртате својата иднина во имагинацијата, толку полесно ќе биде да се фокусирате на неговото достигнување.

Уште еден неуспешен прием може да се смета за успех на другите луѓе. Пронајдете идол или личност која едноставно ќе ве фати во вашата животна положба и обидете се да го подигнете својот живот на исто ниво на благосостојба.

Исто така, можете да гледате мотивирачки филмови. По извршувањето на барем една од овие техники, вашата изведба ќе се зголеми за фактор неколку пати.

Можете да ги мотивирате не само вас, туку вашите подредени. Кој шеф не си го постави прашањето: како да ги мотивира вработените. И поентата овде не е да земам одредени мотивациони зборови - и сите, вашите вработени се подготвени да работат дење и ноќе.

Пред сè, треба да создадете пријателска атмосфера во канцеларијата, да им дозволите на луѓето да донесат некоја оригиналност на своите работни места, секогаш поттикнуваат добрата работа на секој вработен. Овие едноставни чекори од ваша страна ќе им овозможат на вработените да се чувствуваат удобно на работа.

Како да се мотивирате да спортувате

Сакате да почнете да играте спорт, но во последен момент секогаш има некои итни случаи. Потоа, прво поставете цел. Можете дури и да ги посветат своите планови на пријатели.

На пример, тврдиме со пријателите дека по 2 месеци ќе можете да трчате 5 километри и да не замавте. Клучот е да се одреди точниот датум. Сега ќе имате поттик да почнат да прават, инаку, подолго време, мора да се регистрирате во сопствената дезорганизација.

Исто така, можете да одите и да купите нов добар атлетски костим. И секој пат кога тренирате и размислувате: како што изгледа добро во овој спортски костум, треба да го облекувам почесто. Можеби, така спортот ќе стане дел од твојот живот

Како да се мотивира човек

Ова прашање, очигледно, го интересира најголемиот дел од прекрасната половина на човештвото. Но, нема јасни препораки. Лесно е за вас, драги жени, да ги поддржите сите напори на вашата избрана личност.

Доаѓаат од работа, човекот мора да види една насмеана жена, подготвена да слуша сè за неговиот успех на работа. И апсолутно сигурно не вреди да се стави анегдотско прашање од прагот: "Дали платата е донесена?".

Поддржете го и инспирирајте го својот сопруг, секој ден да го флертувате и да го искушувате, да бидете најпосакувани и посакувани за него - ова ќе биде најдобрата мотивација!

Како што можете да видите, секогаш можете да се мотивирате. Главната работа е целта, желбата да се постигне и малку вера во себе!