Несомнено, психолошката клима, и, едноставно, љубовта помеѓу мажот и жената е од големо значење за добивање сексуално задоволство од страна на партнерите. Ова особено важи за жените. Но, исто така е важно да се донесе партнер на највисоката точка на задоволство. Ерогени области за жени - клучот за кутијата со оргазам.

Ние ја читаме една жена како книга

Пред да дознаете каде се наоѓаат ерогените зони во една жена, треба да знаете како е тоа во принцип. Медицинскиот водич во овој поглед ни кажува за области на кожата и мукозните мембрани, иритирачки што може да предизвика сексуална возбуда или состојба наречена оргазам.

Таа вели дека ерогените зони можат да бидат класифицирани во основни и дополнителни. Логично е да се претпостави дека главните зони се исти за сите жени, а за дополнителни - тоа се карактеристиките на индивидуалниот план. Покрај тоа, овие мистериозни и волшебни места можат да се поделат со степенот на достапност во секое време како отворено или интимно.

Ајде да започнеме со увертира, или поточно со преглед на магичните места кои ќе го приближат посакуваниот резултат.

Отвори зони

Од места кои не се покриени со облека до ерогени зони на женското тело, можно е прво да се припишат ушите на ушите и површината на вратот. Една ретка убавина ќе остане рамнодушна доколку партнерот нежно го бакнува капачето на очните капаци, внимателно го зацврстува лобусот и непречено поминува над вратот. Нервните завршетоци кои се наоѓаат на овие места нема да дозволат девојката смирено да реагира на такви акции.

Многу дами ќе имаат туш на лесни масажа движења на кожата на главата и рамената, галење и игра со коса. Сето ова придонесува за релаксација и блаженство. Не заборавајте за деликатни тенки прсти на вашата сакана и, генерално, на рацете. Често вреди да ги земате во свои раце, нежно држејќи ги прстите на прстите на дланките, зглобовите, внатрешните страни на подлактицата и веднаш ќе почувствувате реакција.

Друга отворена област која позитивно реагира на нежното влијание е колена и подрачјето под нив. Сепак, главното место, не покриена облека, која припаѓа на главните ерогени зони, е устата. Сензуалните сунѓери, јазикот, внатрешната површина на усната шуплина се магични области, чиј ефект е директен пат до сексуалната возбуда на партнерот.

Скриена од зона на трети лица

Облеката крие многу други копчиња и клучеви на инструментот, наречени женско тело, кое во рацете на квалификуван музичар или дебагер ќе му даде задоволство на мелодија. Еве ги најорогените зони кај жените:

 • градите;
 • клиторис;
 • мали магии;
 • вагинална зона.

Женски градите: брадавици и азоли околу нив - место кое привлекува внимание на машкиот дел од планетата во секое време. Нежен допир, галење со прстите или јазикот, бакнежи со усните се дејствата што повеќето жени ги прават.

Клиторис е најодговорниот дел во возбудата на жената. Ова е мала област во која се спакувани околу 8000 нервни завршетоци. Вистинскиот центар на задоволство. Случајот користи прсти или јазик со орални милувања.

Вреди да се запамети дека постојат разлики во смисла на чувствителност. Треба многу стимулација, а за другите, дури и лесно притискање може да биде прекумерно. Треба да бидеме многу внимателни, користејќи поинаков арсенал на движења - од кружен до реципроцитет, за да го стимулираме клиторисот. По утврдувањето на потребниот интензитет на влијанието, резултатот нема да се присили да чека.

Мали лабии за многумина - втор по големина во областите одговорни за сексуална ексцитабилност. И иако заситеноста на нивните нервни завршетоци е индивидуална, а проценките за ерогеноста се различни, секоја петта жена ги смета малите маани за главна точка на возбуда.

Вагиналната област е општопризнаена ерогена локација, иако вагината не е прекумерна чувствителност. Ефектот се должи на близината и влијанието на сексот во точката G, која се наоѓа под клиторисот, како и тензијата на лабите.

Меѓу скриените под облека може да се наречат дополнителни ерогени зони:

 • стомакот;
 • пуби
 • назад
 • задникот;
 • внатрешниот и задниот дел на бутовите;
 • перинеум;
 • назад премин;
 • нозе и прсти.

Влијанието врз горенаведената зона е способно верно да му служи на причината за сексуалната возбуда на една жена. Меѓутоа, местото и интензитетот на активностите треба позитивно да ги задоволи партнерот. И тука веќе се вклучува факторот на варијабилност, кога чувствителноста на ерогените зони варира и зависи од расположението, здравствената состојба, степенот на замор и други важни околности.

Барате пожарникари, барате полиција ...

Сите претставници на силен секс, барем традиционално ориентирани кон своите крилја, сакаат да бидат господар на задоволството на својот сексуален партнер. Но, за жал, не постои општ алгоритам, како да се задоволи една жена.

Покрај тоа, во случај на постојани партнери за долго време, може да има прашање за идентификување на нови начини за исполнување. Затоа, потрагата по места со висока чувствителност и начини да се влијае врз нив треба да стане постојан елемент на еротската игра - прелудиум.

Во оваа важна задача, тие можат да помогнат бакнежи со усните или со користење на јазик. Всушност сите видови на допири: мед, мазна и нежна, бавни движења на прстите на рацете кои едвај го допираат телото на жената. Воздушните трикови можат да предизвикаат насилен одговор како одговор или да додадат задоволство.

Исто така, не заборавајте за лесни каснувања и плитки, што е најважно, не претерувајте и не болка. Различни притискања за масажа, мозочен удар помагаат да се релаксирате и на тој начин помагате да уживате во близината. Друга важна и заедничка точка ќе биде состојбата на алатките за пребарување. Тоа е, рацете мора да бидат добро уредени, ноктите на прстите - без удари и чипови, заби - исчистени, тело - мириса и свеж.

Важно е во потрагата да се најде и стимулира ерогената зона на девојката, жената, сопругата или партнерот во сексот да бидат искрени и да ја сакаат во реалноста. И не е неопходно да се преврти стап: не се потребни милувања заради галење, инаку сè може да заврши без да започне. Среќно!