viiva.pw

Псоријазата е хронична кожна болест, која се манифестира со специфични осипувања на црвеникава боја со груба површина. Оваа болест не е заразна и не се пренесува на други луѓе. Сепак, пациентите со таква дијагноза се соочуваат со физички и психолошки непријатности. Традиционалните третмани за псоријаза само помагаат да се олесни состојбата или привремено да се елиминираат симптомите. Ова е хронична ...
Внимание на телото помага да се спречи развојот на болести. Еден од параметрите што служи како индикатор за статусот е бојата на урината. Што велат портокаловата урина? Нормално, урината има сламено жолта боја, јасно е и нема изразен мирис. Промената на оваа состојба може да укаже на сериозни прекршувања во ...
Болката во градите за време на вдишување може да биде знак за сериозна патологија во телото. Оваа ситуација се јавува на која било возраст и е причина за грижа за сопственото здравје. За да се утврди точната причина, ќе треба да се подложат на дијагностика и лабораториски испитувања. Клиничка слика Болни чувства кои се јавуваат кога се вдишуваат длабоко, ...
Има луѓе кои се крајно невнимателни за своето тело и здравје, па дури и очигледните симптоми на патологијата се игнорираат и не се сфаќаат сериозно додека не се "касне". И таму се оние кои се грижат за најмалку отстапување, а потоа почнуваат да поставуваат многу прашања: што е ова со мене, зошто ...
Областа на млечните жлезди е една од најчувствителните во женското тело поради акумулацијата на голем број нервни завршетоци. Подложноста кон надворешни стимули во оваа област се смета за норма, а малкумина се загрижени, бидејќи градите - главната ерогена зона. Сепак, прекумерното зголемување на сензитивноста на брадавиците може да укаже на патологија кај ...
Човечкото тело е распоредено многу мудро: многу органи се заштитни бариери кои не поминуваат штетни микроорганизми. Исто така постои и амигдала со иста заштита. Тие се состојат од специјални цевки за микроби, наречени празнини. Здравите жлезди имаат розова боја и чиста обвивка. Појавата на бели точки или точки на крајниците зборува ...
Воспалителни болести на респираторниот систем се развиваат кај возрасните, како и кај децата. Една од најчестите патологии е бронхитисот, кој во случај на неправилно или ненавремено лекување може да се претвори во тешка форма - акутен обструктивен бронхитис. Оваа состојба е придружена со компликација на дишењето поради нарушување на просперитетот на бронхијалното дрво. Симптоми ...
Дијабетес мелитус е хронична болест предизвикана од метаболички нарушувања во телото. Панкреасот не успее, и како резултат на тоа, речиси сите внатрешни органи страдаат, еден од првите - на бубрезите. Акутна или хронична бубрежна инсуфициенција кај дијабетес мелитус се карактеризира со задржување на течности во телото, намалување на износот на излачена урина, едем, ...
Воспалението на белите дробови (во научната пневмонија) се јавува како резултат на вирусни, микробиолошки, габични или токсични лезии на респираторните органи. Патогените предизвикуваат слабеење на имунолошката бариера, а од овој организам станува доста ранлива. Во некои случаи, пневмонијата се дијагностицира како резултат на сериозно претерано ладење, како и негативен фактор при внесувањето на одредени лекови. Болеста има доволно ...
Горкината е дефект на јазикот што не се меша со живеење, но е многу досадно за своите сопственици. Во овој поглед, поголемиот дел од луѓето кои не го изговараат буквата "Р", се заинтересирани за следното прашање: дали може да се ослободите од брзање? Излезе дека ако добиете трпеливост и направите некои напори, проблемот може да ...

Здравјето на жените

Квалитетот на животот, активноста на жената и нејзината благосостојба во голема мера зависи од нивното здравје. Но, условите на современиот ритам на животот се премногу тесни. За жал, разни болести, патологии, ментални и емоционални стресови, како и услови на животната средина, силно влијаат на телото.

Како да го зачувате вашето здравје и да го зачувате за многу години, што да направите со првите знаци на болеста, како да откриете отстапување од нормата и да ја надминете болеста со народни методи, кои лекарите треба да се справат кога има вознемирувачки симптоми, како што се потврдува со резултатите од анализите - одговорите на овие прашања , како и други теми поврзани со здравјето на жената, ќе најдете во овој дел.