viiva.pw

Кога купува милениче, едно лице ја презема одговорноста за својата идна судбина. Како херој на Exupery, Малиот принц, како одговор на оние кои биле прикриени. Сопственикот е должен да му обезбеди на миленичето соодветна грижа, исхрана, се грижи за своето здравје. Ако вашето домашно милениче е пилинг маж, тогаш кастрацијата на мачки ќе стане ...
Ако одлучите да започнете аквариум, прво треба да се утврди што ќе биде светилникот во вашиот воден свет. Тоа ќе биде огромен резервоар со егзотични растенија и риби, или мало езерце со неколку едноставни риби. Чудно е тоа што ќе звучи, но за голем аквариум на 100-200 литри, многу е полесно да се грижиш, ...
Денес, бездомните животни од домовите на нашите домови станаа голем проблем денес. Овој факт често се фаворизира со рамнодушни ставови кон "оние кои ги прикриваме". За жал, за жал, ние ја заборавиме нашата одговорност за нашите четириножни пријатели, ги однесовме во куќата, а потоа се ослободивме од несакани и одвратни "станари". И тука ...
Ако одлучите да започнете домашно милениче, но не можете да одлучите кој ќе ја даде својата корист, тогаш овој напис е за вас. Како адолесцент за живот, можам да кажам дека изборот на милениче не е лесна работа. Треба да го земете во предвид вашиот ритам и начин на живот, времето што го поминавте дома и желбата да го поминете овој пат ...
Многу малку што новородените мачиња треба само една мајка - мајка. Мачката-мачка е способна да се грижи за своите деца, потребно е само да се создадат удобни услови за собирање. За мачки и мачиња, треба да се организира посебен агол во топла соба без нацрти, звуци и премногу светло осветлување. ...

Со животни

Ако имаш животни, или само ќе купиш меки пријатели, крилен пријател или тивок ученик, тогаш овој дел е за тебе. Во овој дел ќе најдете се за тоа како да подготвите куќа за доаѓањето на малку пријател, како да научиш маче на послужавникот, како правилно да го лансира аквариум, образованието и пакетот кучиња и многу повеќе.

Едноставни совети ќе ви помогнат да го запознаете светот на фауната и да бидете подготвени за некоја потешкотија. Ќе научите сè за правилната балансирана исхрана на кучиња, мачки, глодари. Овој дел ќе ви помогне да постигнете меѓусебно разбирање со вашиот четиригодишен пријател и да се грижите за неговото здравје.