viiva.pw

Повеќето од болестите што луѓето страдаат од случуваат со нашите помали браќа, вклучувајќи ги и кучињата. Единствената разлика од луѓето е тоа што кучето не може да се жали на лоша здравствена состојба и да ги опише симптомите што ја нарушуваат. Затоа, многу е важно сопственикот внимателно да ја следи состојбата на неговото милениче, ...
Единствената живина која може да се чува дури и во редовен стан, е препот. Одгледување и хранење во домот на овие птици - случајот не е тежок, бидејќи тие се прилично скромен. Во замена за направените напори е можно да се добие многу корисно и вкусно месо и јајца. За што сето ова ...
Аквариумот е уникатен микро-свет, чиј живот е поддржан од интерконекција на бактерии, растенија и риби. Кристалната транспарентност на вештачкиот резервоар укажува на комплетна хармонија и поволна микроклима, што не може да се каже за тоа кога водата во аквариумот е облачно. Што да направите во оваа ситуација? Изворот на заканата ќе ја каже бојата ...
Најпопуларните видови на домашни глодари се сирискиот и хунгарскиот хангар - ова се мали шармантни меки животни што ги освојуваат и децата и возрасните срца. Сепак, беше лесно да се добие домашно милениче и да се избере кафез за него. Важно е да се разбере како да се храни хрчакот од смрека дома. Како да го направите тоа право ...
Како што знаете, глодари живеат само неколку години. Но, има и претставници од овој тип, долгогодишни. Ова е чинхила. Се разбира, им треба грижливо внимание и посебни услови, но тие ќе можат да ве воодушеват подолго време. Особено ги сакам овие неверојатни и симпатични меки мали животни. Колку живеат кокошки во домот? ...
Дури и миленичињата имаат скоро човечки проблеми. И покрај тоа што мачките се однесуваат на храна многу селективно, а понекогаш и прецизно, понекогаш тие имаат стомачни вознемиреност. Оваа неволја е многу досадно лошо животно, бидејќи ја нарушува неговата здравствена состојба. И гледајќи во страдањата на домашно милениче, секој сопственик ќе биде подготвен од било кој ...
Подигањето на миленичиња е секогаш лесно, но во некои случаи станува особено тешко ако сите логички синџири одеднаш се распаднат. Ученик, кој некое време послушно ја следеше рутината, одеднаш почнува да се "празни". Најчесто тоа се манифестира во незнаењето на тоалетот. Што да правам Според мислењето на специјалистите, да ги ...
Долго-коса мачки се симпатични суштества. Дури и во зрелоста, тие наликуваат на мека играчка, а малите мачиња се најстари шармантни. Дали е толку едноставно? Грижата за претставници на такви раси се разликува од вообичаеното одржување на одгледувачка мачка со потреба од редовно бришење на волна. Должината на косата на овие животни може да достигне 12 ...
А чаша млеко и лак на кабелот - многу луѓе само ги поврзуваат овие атрибути со маче. Но, со доаѓањето на симпатичен предатор ќе мора да му дадете многу повеќе. Правилната грижа за маче вклучува многу работи што треба да им се познати на секој сопственик. Развојни карактеристики Одвикнување од ...
Дали има вошки и болви кај мачки кои никогаш не се ослободуваат од куќата? За жал, овој феномен се случува многу често. Зошто се појавуваат и како да се справат со нив - прочитајте подолу! Начините на инфицирање на вошки не се пренесуваат само со директен контакт. Тие можат да бидат земени од предмети, додека ...

Со животни

Ако имаш животни, или само ќе купиш меки пријатели, крилен пријател или тивок ученик, тогаш овој дел е за тебе. Во овој дел ќе најдете се за тоа како да подготвите куќа за доаѓањето на малку пријател, како да научиш маче на послужавникот, како правилно да го лансира аквариум, образованието и пакетот кучиња и многу повеќе.

Едноставни совети ќе ви помогнат да го запознаете светот на фауната и да бидете подготвени за некоја потешкотија. Ќе научите сè за правилната балансирана исхрана на кучиња, мачки, глодари. Овој дел ќе ви помогне да постигнете меѓусебно разбирање со вашиот четиригодишен пријател и да се грижите за неговото здравје.