viiva.pw

Колку е убаво тоа кога еден меки и неверојатно пријателско суштество тече околу куќата! Неодамна, во становите во градот почесто не можете да видите мачка или куче воопшто, но смешен зајак зајак. Но, пред да започнете со домашно милениче, важно е да знаете како да се грижите за зајаците, за да живеат удобно - ...
Глобалната економска криза ги турка луѓето да бараат алтернативни начини за заработка на пари. И оние кои аплицираат во училницата, кои беа нахранети и пијани од нашите предци, се во право - за одгледување на животни. Одгледувањето на зајаци дома се смета за една од најпрофитабилните гранки. За почетниците основното теоретско знаење е многу важно. ...
Одгледувањето на зајаци дома е можност да се добие луксузно крзно и корисно месо, кое има одлични вкусови. Но, едноставно да се создадат меки животни не е доволно: ако не се грижите за учениците колку што треба, тие можат да умрат. За да се избегне ова, треба да научите како да ја откриете и лекувате болеста на зајаците. ...
Мачки - сите омилени домашни миленичиња кои се сосема независни и самодоволни животни, но во некои ситуации бараат посебно внимание. Мачиња не се во состојба самите да ги исчистат ушите, што значи дека не можат да сторат без помош на сопствениците. Значи само за тоа како да ги исчистите ушите на маче ...
Грижата за мачиња е пријатно, но во исто време и многу одговорна. Кога во куќата се појавува мало меко суштество, тогаш неопходно е не само да се нахранат и навикне во тоалетот, туку и да го следи нејзиното здравје. Чест проблем што љубовниците на мачките честопати се среќаваат - маче ...
Тешко е да се најде поверно пријател со четири нозе од кучето, па затоа истите тие животни најчесто се избрани како домашни ученици. Меѓутоа, ако ова се случи за прв пат, едно лице се соочува со тежок избор: како да најдете милениче со соодветни навики и карактер? Само со проучување на секоја раса. На пример, треба да дознаете како ...
Секој го разбира удобноста на домот на различни начини. За многумина, неговите симболи се симпатични ѕверови од различни видови. Еден од најомилените "станари" на едно лице се смета за хрчак. Колку живеат дома и дали нивната долговечност зависи од расата и од напорите на домаќините? Колку години беше природата за хрчаци? Ритам ...
"Сопственикот на кучето" - одговорно име. Грижата за такво милениче вклучува многу различни нијанси. Во прилог на правилно хранење, одење и пливање на пријател на лаење, неопходно е да се прицврстат канџи, инаку тој ќе страда. Ако не е можно често да присуствувате на специјалист, сопственикот треба да знае како да го намали кучето и да го научи ова. ...
Практично секоја куќа има домашни миленици. Повеќето од нив се мачки и мачки. Но, со нив во речиси секој дом има проблем - тоа е крадење производи од масата. Добро познат факт, но многу луѓе веруваат дека ова рибарство се занимава само со улични животни и необработени ...
Во речиси секој дом живеат птици со четири домашни миленици. Колку е убаво кога дома, чекате лојални и вистински ученици. Но, тие бараат внимателна и посебна грижа, како мали деца. Ова особено важи за мачиња. Денес ќе разговараме како да се грижиме за мачиња. Се подготвувате за новиот миленик пред вас ...

Со животни

Ако имаш животни, или само ќе купиш меки пријатели, крилен пријател или тивок ученик, тогаш овој дел е за тебе. Во овој дел ќе најдете се за тоа како да подготвите куќа за доаѓањето на малку пријател, како да научиш маче на послужавникот, како правилно да го лансира аквариум, образованието и пакетот кучиња и многу повеќе.

Едноставни совети ќе ви помогнат да го запознаете светот на фауната и да бидете подготвени за некоја потешкотија. Ќе научите сè за правилната балансирана исхрана на кучиња, мачки, глодари. Овој дел ќе ви помогне да постигнете меѓусебно разбирање со вашиот четиригодишен пријател и да се грижите за неговото здравје.