viiva.pw

Секој во чија куќа е мачка која е запознаена со проблем како молење. Но, ако вообичаената промена на косата за било кое животно е нормална, тогаш ситуацијата кога мачката се топи многу силно и без пауза, веќе ве тера да се грижите. Што да направите во овој случај? Зошто мачките се галат? Причини ...
Стартувајќи меки миленичиња, секој од нас се надева дека мачката од самиот почеток ќе разбере и ќе ги следи правилата поставени од човекот. Јадете храна каде што има чаша, оди само во тоалетот, спие во специјално купена куќа. Но понекогаш мачките почнуваат да даваат многу непријатности во санитарната смисла. Како да ги измамат ...
Миленичињата се зраци на радост во секој дом. Меѓутоа, покрај лојалната љубов, тие често носат многу неволји до нивните господари. Учениците, оставени без соодветна грижа, често жали, мирисаат непријатно, а нивната волна може да предизвика алергии. Затоа кучињата кои не се топат се особено популарни кај сопствениците. ...
Месото од продавници од година во година се повеќе и повеќе се сомнева во својот квалитет: дури и ако изгледа многу привлечно и лишено од непријатен мирис, нема гаранција дека ова не е без хемикалии. Особено грешен од овие одгледувачи на птици, и ако со Турција е сè едноставно - таа ...
Кучето е пријател на човекот. Оваа крилеста изјава е чиста вистина. Доаѓате дома, и ќе се сретнете со верен и љубезен милениче кој никогаш нема да оди и да не ве предаде. Ако одлучите да направите quadruped милениче, обрнете внимание на кучето лабрадор Retriever. Описот на расата ќе ви помогне да ги измерите сите "за" и ...
Во куќата се населиле среќа во форма на малку кожен маче? Покрај радоста и емоциите, новосоздадениот домаќин се појавува многу грижи и многу важни прашања. Меѓу нив - "Какви вакцини прават мачки и кога?". И по ова - "Како да се подготви милениче за вакцинација и што му е грижа ...
Кога првпат се појавува мекиот сјај во куќата, сопственикот веднаш се соочува со многу прашања: како да се нахрани бебето, како правилно да се грижи за него? Покрај тоа, додека детето е сеуште многу мало, тој ќе мора да се грижи за своето здравје. Што да правам ако маче не оди во тоалет во голем број? Како да ...
Сите мачки се склони кон развој на болест како што е циститис. Воспалението на мочниот меур кај миленичињата е широко распространета појава, а мачките, првенствено кастрирани, страдаат од тоа почесто од мачките. Силен цистит, и стари и млади животни. Од кои симптоми може да препознаете циститис кај ...
Ако најдете дека вашата мачка почна да се однесува на невообичаен начин, веднаш мора да ја исклучите можноста за беснило. За да го направите ова, треба да ги знаете симптомите на таква опасна болест кај мачките. Покрај тоа, болеста е заразна, а животното може да го дели вирусот со своите господари и нивните деца. Како ...
Една од најчестите болести на нашите меки миленичиња е црвите. Кај мачките, тие исто така се случуваат, со своите симптоми и третман за да се знае е многу важно. На крајот на краиштата, дури и без сомневање за инфекција на неговиот миленик и погрешно верувајќи дека одржувањето на животното во станот ќе помогне да се заштити од паразити, се соочуваме ...

Со животни

Ако имаш животни, или само ќе купиш меки пријатели, крилен пријател или тивок ученик, тогаш овој дел е за тебе. Во овој дел ќе најдете се за тоа како да подготвите куќа за доаѓањето на малку пријател, како да научиш маче на послужавникот, како правилно да го лансира аквариум, образованието и пакетот кучиња и многу повеќе.

Едноставни совети ќе ви помогнат да го запознаете светот на фауната и да бидете подготвени за некоја потешкотија. Ќе научите сè за правилната балансирана исхрана на кучиња, мачки, глодари. Овој дел ќе ви помогне да постигнете меѓусебно разбирање со вашиот четиригодишен пријател и да се грижите за неговото здравје.