Досега, природата не им ги откри на луѓето сите нивни тајни, а меѓу нив - тајната на амајлетите. Од античките времиња луѓето верувале во моќната мистериозна сила на дијаманти и маскоти, и ги оправдале човечките очекувања, им давале на своите сопственици среќа и љубов, сила и богатство.

Учење како да направите амајлија со свои раце е моќно и ефикасно, бидејќи можете долго време да го наплаќате, можете да креирате сопствени опашки од беда и мизерија.

Амајлија енергија

Амајлија може да складира три вида енергија:

 • бела магија;
 • црна
 • сива

Секој тип на енергија ги одредува способностите на амајлетот. Црна уништувачка енергија, со цел дестабилизирање на ситуацијата, на крајот одземајќи од својот сопственик силата и животот. Белата моќ му дава на сопственикот креативна енергија и заштита. Греј е на раскрсницата на две и не е силна.

Како да направите магичен амајлија: одберете ја соодветната форма и денот од неделата

Амајлија може да стане нешто. Ова може да биде Сербс - прстен, нараквица, другар или приврзок. Можно е да се користи едноставен столб кој се носи на амулет од коска, кожа, ткаенина. Талисман може да биде нешто што долго време му припаѓало на семејството или на саканиот народ. Конечно, подарок од чисто срце може да биде и маскота.

Сепак, подобро е ако амулетот е направен од сопствени раце. Личната енергија, помножена со енергијата на размислување за тоа како талисман ќе работи, ќе помогне во надополнувањето на ѓубрето со вистинска сила.

Од голема важност е обликот на амајлија:

 • кругот или полукругот промовираат усогласување на државата, помагаат во љубовта;
 • овалот дава претпазливост и мудрост;
 • квадратот ја стабилизира врската, дава постојаност;
 • триаголникот помага да комуницирате со астралниот свет.

Од посебно значење е денот на создавање на штит:

 • Понеделник е погоден за создавање на амајлија за љубов;
 • Вторник - за заштита;
 • Среда - за подобрување на физичката состојба;
 • Четврток - за пари;
 • петок - за плодност;
 • Сабота - за среќа;
 • Недела - за здравје и лекување.

Амајлиот може да биде направен исклучиво од природни материјали.

Како да се направи амајлија за среќа со свои раце: изборот на најдобриот материјал

 1. Најмоќната сила е содржана во дрвото. Дрвени фигури, па дури и само парче дрво, има огромна сила, станувајќи амулет за успех и пари. Како да направите таква стража? Можете да ја мелете фигурата на тотемното животно, но едноставно можете да исечете кружен дел од гранката и ставете ги на него руни, што ќе ја зголеми активноста на депилација. На дрвјата руни се подобро да се пече.
 2. Каменот ја задржува неверојатната моќ на Земјата, која ќе помогне да се направи одличен амајлија за успех и пари. Подобро е ако површината на каменот е мазна - на неа можете да ги гребете руните, сликата на патронот на животните или ведичниот знак. Традиционално, "пилешкиот бог" - камен со дупка - работи со прекрасен изглед. Главниот услов - каменот мора да го најде сопственикот, а не да се донира или купи.

Скапоцени камења се моќни артефакти за пари, но за да ја исполнат својата функција, мора да го изберете вистинскиот накит. За да го направите ова, можете да ги користите камењата за знаците на зодијакот. Во овој случај, важноста на возраста на лицето, присуството на болести, функционира.

Еве како да направиме амајлија за писател: нарачајте висулка или другар со топаз или сафир. Овие камења ги штитат креативните професии на луѓето, помагаат да се спречи стравот и да се зголеми напорна работа.

 1. Природна ткаенина. Основен начин да се направи амајлија за среќа е само плетење јазол на ленен конец. Тоа ќе биде едноставен, но ефикасен безбедносен амулет.

Но многу посилно ги штити луѓето од неволји и им носи среќа и здравје на торба со лен, која е исполнета со билки. Собирање на нане, кантарион, други билки, како и мали парчиња тотем дрва гранки во торба ќе донесе среќа и ќе помогне да се најде начин за излез во секоја ситуација. Во торба можете да ја ставите косата на некој близок да ја шармуваат, или паричка - амајлија за пари. Како да се направи амајлија уште посилна?

Везењето со свои раце содржи неверојатна моќ на љубовната енергија, па дури и мала торба е во состојба да го заштити сопственикот и да донесе среќа. Различни модели на вез на различни начини придонесуваат за среќата, богатството и здравјето на сопственикот.

 1. Вистинска кожа. На парче кожа можете да нацртате руни или ведички знак. Таквиот свод ќе помогне да се смириш на ум, да привлечеш пари.
 2. Клеј Тоа е пластичен материјал кој брзо може да ја апсорбира црно-белата магија. Глинени фигури на животни-патрони, кои секојдневно ги носат, го штитат својот господар и носат среќа. Глина производи неопходно бараат печење, зголемување со сила на оган.
 3. Метал Овој материјал помага да се привлечат пари за сопственикот. Подобро ако користите бронза, сребро или злато.

Како да направите амајлија за пари со свои раце? Добар резултат дава еден куп бронзени монети на црвена свила лента. Дури и една мала монета или метално тотемирано животно направено од метал, инвестирано во чанта, веднаш дава позитивен ефект, привлекувајќи пари.

На монети добро е да се Сербдат руните. Одделни љубомора и негативни емоции на другите им помагаат на мали ѕвона.

 1. Коска Традиционално се користи за рунички амулети. Коската добро одржува позитивна енергија.

Општи принципи за создавање на амајлија со свои раце

Како да направите амајлија со свои раце, така што тој навистина работеше?

Пред сè, ви треба вистинска вера во резултатот кога е создаден. Само верувањето во исправноста на создадениот амајлија, неговата неопходност и корисност, ќе му даде сила.

Изработка на амајлија што ви треба:

 • бидете смирени;
 • исполнет со добри намери;
 • размислете како ќе помогне амајлија;
 • Размислете за идниот сопственик ако амајлиот е наменет за друго лице.

Амајлија не може да се направи во морбидна состојба - потребно е премногу напор.

Во прашањето за времето на создавање на амулет на размислување се разделува. Некои веруваат дека ефективната заштита може да се направи само ноќе, за време на претстојната месечина. Други, пак, веруваат дека само сончевата енергија ќе додаде амајлија на енергијата потребна за заштитните својства.

За да направите амајлии, ќе ви бидат потребни различни алатки - ножици, игли, ножеви. Алатките треба да носат нови, неискористени.

Како да го активирате амајлиот

 1. Црковните атрибути не помагаат да се активира амајлетот, бидејќи црквата отсекогаш била негативно поврзана со такви манифестации на паганството. Затоа, не е неопходно да се стави амулет во света вода, ниту да се носат во црква, ниту да се носи со христијански симболи (крстови, икони).
 2. Новиот талисман треба да се оживее, да се вметне задолжен за енергија. За да го направите ова, купениот стража мора да се стави во течна вода за да се измие енергетскиот отпечаток на волшебникот и продавачот. Тогаш амајлиот мора да се чува на сонце, во светлината на светлината, на грст земја и на свеж воздух. Конечно, амајлиот мора да се земе во рака, да ги затвора очите и ментално да го претставува она што тој мора да го исполни.
 3. Не е препорачливо да му кажете на некој за присуството на амајлија.
 4. Носете градини треба да бидат на пријатно место, по можност поблиску до телото.

Како да направите амајлија со руни со свои раце

Како да се направи заштитна амајлија на руни така што тоа не му наштети на вашиот сопственик?

Важно е правилно да се идентификува вистинскиот рок и да се потроши многу време за учење на руничкото писмо. Секој рунски ризик, неговото насочување игра огромна улога во вештерството.

По изборот на вистинскиот рок, треба внимателно да го примените на амајлиот.

Секој амајлија го носи сопственикот што сака. Не смееме да заборавиме да ги измиеме негативните емоции со проточна вода и да ја негуваме нашата сопствена позитивна енергија, облечена не само во тажни денови, туку и во радост.