Да фрлаат патики во далечен агол, да ја скршат претплатата во салата, паѓаат на софата и брзаат: толку многу енергија потроши залудно, но нема резултат! Запознаени? Значи, овој напис е за вас. Недостаток на резултат е исто така резултат, како што беше потврдено од народната мудрост. И ако тој не е оној што го чекаме, тогаш правиме нешто погрешно. Може да има многу грешки, но наоѓањето на еден и отстранување не е тешка задача.

Самиот режисер

За да се изгради убав дом, луѓето бараат компетентни архитекти и искусни градители. И изградбата на убавото тело поради некоја причина често се смета за прашање кое не бара стручно знаење и искуство. Сепак, ова е вистинска уметност и сериозна наука која не бара помалку точност од дизајнирањето на зграда или прилагодување на јакна. Вие нема да дојдете до главата сами да вежбате заб и да ставите печат пред огледалото?

Максимумот што може да се постигне во фитнес "на допир" е губење на тежината. И тоа не е секогаш случај. Покрај тоа, губењето на екстра килограми не гарантира стекнување на убави форми. Само професионален инструктор ќе може правилно да ја компајлира програмата, врз основа на индивидуални задачи.

Веднаш!

"Зошто поминуваат време на загревање, ако сум толку ден, како протеин во тркало?" - Ќе го постави прашањето за жената. Тогаш! Можете да направите физичка работа цел ден, но многу мускулни групи ќе останат во целосна неактивност. Ако на влезот во салата веднаш земете бик за рогови и продолжете со активни вежби, ништо добро нема да се случи. Следниот ден, телото ќе биде толку цврсто како кошара, а следната лекција е дискутабилна.

И разговараш?

Прекумерната комуникација за време на тренингот е честа пречка кај женските колективи. Размената на реплики има тенденција да прерасне во разговор. Го скрши дишењето, ритамот и одвлекува внимание од процесот. Постои голема разлика помеѓу тоа дали вежбите се вршат механички или концентрирани, со разбирање на тоа што е потребно и како секој потег да го направите правилно.

Колку подолго, толку подобро?

Не, времето не е главниот одлучувачки фактор во ефективноста на обуката. Главната работа го одредува товарот - од него резултатот се повеќе и повеќе зависи. Секој тип на фитнес има оптимално времетраење на обуката. Зголемувањето на времето може наместо добар резултат да ги вознемири лошите. Да се ​​направи вистинската програма во секој поединечен случај е личен или групен инструктор.

Вишок или недостаток на товар

Работата на половина тесто не гарантира ниту половина резултат. Од една страна, не можете да го достигнете прагот, кој согорува маснотии, туку само го зголемува апетитот, од друга страна - телото, кое е навикнато на оптоварувањето, воопшто нема да се промени, и покрај натрупаниот напор. Ништо не е подобро и работи на абење. Многу е тешко да се задржи темпото, но многу е лесно да се однесете во кршење.

Споредба со другите

Често мотивот за започнување на наставата е нечиј спектакуларен пример. И знаете ли колку оваа личност инвестираше во таква сума на работа? Овој пат. Второ, може да биде дека овој резултат ќе биде краткотраен поради погрешната програма и стресот на телото, кој, верувај ми, не заборава ништо и не простува. Трето, сите ние сме различни - и во структурата на телото, во начинот на живот, и во однос на грешки во однесувањето, што доведува до губење на формите и генетиката. И конечно, дури и оваа личност најверојатно ќе може да каже за моментите на очај кога изгледаше дека ништо не излегува, и надежите паѓаа како песочни замоци. Затоа не треба да пукате на ѕвездите - подобро е да се вклучите во победа која сигурно ќе се постигне.

Очекувања на сите и веднаш

И одеднаш не се случи. Како што знаете, трпение и труд ... Но, недостатокот на резултати после 4-6 недели од наставата мора да биде анализиран за да ги откриете грешките во програмата за обука или придружните фактори на однесувањето. Претходно овој термин не треба да очекува сериозни видливи промени. На телото му е потребно време за обнова.

Внимание - само проблематични области

Работата исклучиво над проблематичните области на неговото тело е уште една грешка. Човек не ги сака колковите, другиот е гласен на нозете, во третиот генерално грустите се виновни. За жал, само едно место нема да работи ефикасно. Плус, можете да добиете дополнителни проблеми. На пример, сакав да го затегнам печатот, но почнав да не болно подготвен за такви товари на спин. Потребно е прво да се направи општо зајакнување на мускулите и само тогаш да се фокусираме на проблематичните области.

Повреда на исхраната

Многу честа грешка е недостатокот на хармонија помеѓу вежбите и исхраната. Телото секогаш се стреми да ја пополни следната количина на масти и е многу подмолно во своите трикови да нè натера да му помогнеме да го стори тоа. Затоа, неопходно е многу компетентно да се дистрибуира храната на сите индикатори и време на оброк. Инаку, ќе носиш вода со сито. И во секој случај не можете да умрете од глад! Сепак, не треба драстично да ја менувате вашата исхрана. Нека секоја промена "испреплетена" во вообичаениот ритам на животот како позитивна иновација, добра навика, чувство дека нешто ново и прекрасно е вклучено во вашиот живот. Незадоволството, чувството на лишување и чувството за она што го одзема најскапото, е вистинскиот пат за брз распад.

Недостаток на јасен план за обука

Не се заканува никого во групата. Ако, се разбира, среќа со компетентен и искусен инструктор. Ако часовите се изведуваат неконтролирано, без да се изготви план, грешките се неизбежни. Особено затоа што секој има свои омилени симулатори, вежби, движења и оние кои не ми се допаѓаат. И секогаш постои големо искушение да се претпочита еден на штета на другите.

Пред секоја лекција, треба јасно да замислите точно како и за што да правите. Неопходен генерален план за градење на вашето тело и нејзина дистрибуција по денови. Во овој случај, не треба да има пристрасност во насока на цврстина или аеробно оптоварување.

Зошто ви е потребно ова?

Со сите навидум глупости на ова прашање, тоа е многу важно. Целта е постигната само кога е правилно поставена. Одговорот е секогаш погрешен, ако има дополнителни прашања "Зошто?". На пример, сакам да бидам убав и тенок. Зошто треба да бидете убави и тенки? Да ги задоволи другите! Зошто ви се допаѓаат другите? Да најдам доверба и да разберам дека можам да направам се! Тука е, точниот одговор. Со овие прашања, можете да стигнете до крајна линија и да разберете што навистина е целта на нашето доаѓање во салата. Таа е, оваа крајна цел, ќе биде моторот напред и нема да го врати и мавта со раката на не толку важна средна задача.

Откако еднаш одлучи да се промени, треба да разберете дека патот до целта ќе биде комплициран и разочарувања не можат да се избегнат. За да го направите ова, треба да се подготвите однапред за да не фрлите сè на половина пат. Најдете ја силата на сè за да ги анализирате и разберете вашите грешки. И после тоа, секој од нас има избор - да ги исправи и да ги постигне посакуваните или да ги спушти рацете и да се пријави за обуката "Како да научите како да се сакате себеси како што е?".